skip to Main Content

Was het iedere dag maar Warmetruiendag!

Was Het Iedere Dag Maar Warmetruiendag!

Dat je ook op een leuke manier met duurzaamheid aan de slag kan gaan laten de initiatiefnemers van Warmetruiendag zien. Binnenkort wordt deze dag voor de elfde keer georganiseerd door Greenchoice en het Klimaatverbond Nederland. Op deze dag staat de warme trui symbool voor de bewustwording van duurzaamheid en energiebesparing. Door oneindig veel acties wordt deze dag op de kaart gezet. Doe ook mee met dit superleuke initiatief en help om duurzaamheid in de spotlight te zetten. 10 februari 2017 is het zo ver, schrijf het vast in je agenda!

Door Nynke Bonnema

warmetruiendag
Als het aan mij zou liggen was het iedere dag Warmetruiendag. Dat we iedere dag bewust zijn van de noodzaak om te veranderen naar een duurzamere samenleving. Dat we iedere dag een steentje bijdragen. Het dragen van een warme trui, vlees laten liggen of de fiets pakken i.p.v. de auto, de opties zijn eindeloos. Op deze manier is duurzaamheid niet meer een bijzaak maar een manier van leven. Helaas is duurzaamheid voor veel mensen niet iets waar ze dagelijks mee bezig zijn. Of nog erger, duurzaamheid wordt gezien als vervelend of saai. Daarom vind ik dat wij als jonge generatie moeten laten zien dat duurzaamheid ook leuk kan zijn. Op 10 februari kunnen we dat met z’n allen doen door het toejuichen van de Warmetruiendag.

warmetruiendagToekomst
Het gaat om het realiseren dat we de aarde niet oneindig kunnen uitputten en dat we in de toekomst ook van het leven moeten kunnen blijven genieten, zonder gevaren als gevolg van klimaatverandering. De omslag naar een duurzame economie zal ook zorgen voor veel nieuwe banen. Kortom, het gaat dus ook om jouw toekomst. Doe daarom nu mee met dit initiatief en kom op voor jouw generatie en de generaties van de toekomst!

Wat kun je doen?
Het gaat er natuurlijk om dat je op 10 februari een warme trui aan doet en de verwarming een standje lager (of uit). Per graad bespaar je 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De initiatiefnemers van Warmetruiendag hebben veel creatieve acties bedacht om deze dag op de kaart te zetten. Zo kun je verhalen delen over jouw lievelingstrui, checken hoeveel je kunt besparen op energie, een poster maken of natuurlijk gewoon een trui gaan breien! Neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Per graad dat je de verwarming lager zet, bespaar je 6% energie en 6% CO2.’’ [/perfectpullquote] warmetruiendagDaarnaast kun je ook zoveel mogelijk mensen proberen te betrekken bij deze dag:
– Kijk of jouw universiteit of hogeschool al mee doet en breng als je studiegenoten op de hoogte
– Vertel je vrienden en familie over deze dag
– Like de Facebookpagina en deel het Facebookevent
– Ga shoppen met vriendinnen voor een nieuwe trui. Je hebt er tenslotte een goede reden voor! En om het helemaal goed te doen kan je natuurlijk voor de duurzame optie te gaan, een tweedehands trui. Tip, kijk hier voor de leukste vintage stores in Amsterdam.

Met al deze initiatieven wordt duurzaamheid weer een gespreksonderwerp en dat is wat we willen bereiken. Honderdduizenden Nederlanders doen al mee, jij ook? Koop een sexy trui en spread the word!

Bron afbeeldingen: www.warmetruiendag.nl

 

Nynke Bonnema

Nynke studeert Culture Organization and Management en heeft een achtergrond in marketing. Door studie, reizen en het ontmoeten van mensen is ze er nu van overtuigd dat wij de generatie zijn die een omslag moeten maken om de wereld te verduurzamen. Volgens haar is de eerste stap duurzaamheid leuker en toegankelijk te maken. Weg met het geitenwollen sokken imago, sustainability is sexy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top