skip to Main Content

Knapperige zuurkoolpizza’s (vegan)

Knapperige Zuurkoolpizza’s (vegan)

zuurkool pizza vegan Door Willemijn

Zuurkool? Op een pizza? Jazeker! Op een knapperige dunne bodem van wraps, en zoetpittig met chilisaus en appel. Ofwel: ontzettend lekker, bijna net zo snel als diepvriespizza en vegan. En zuurkool kost ook nog eens bijna niets! 
Wat heb je nodig voor 4 personen (6 dunne pizza’s)
  • Twee pakjes zuurkool naturel
  • Pak van 6 wraps (volkoren als je ze kan vinden)
  • Twee appels in dunne plakjes
  • Zoete chilisaus
  • Twee handjes rozijnen
  • Evt: potje zongedroogde tomaten
zuurkool pizza veganWat ga je doen? 
1. Leg de wraps uit, dit worden je pizzabodems. Reken op ongeveer 1,5 per persoon. Knijp het water uit de zuurkool en verdeel een goede laag zuurkool over elke wrap. Dat mag tot dicht bij de randjes.
2. Verdeel/schenk een paar lepels chilisaus over de zuurkool. Snijd de appel in dunne partjes en leg ze op de zuurkool. Bestrooi met wat rozijnen en versgemalen peper. Knip eventueel nog de zongedroogde tomaten in reepjes en strooi die erop.
3. Bak de pizza’s op 180 graden, ongeveer een kwartier of tot de randjes lichtbruin beginnen te worden. Voila, nieuwe lievelings!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top