skip to Main Content

Snelle wortelcouscous (vegan)

wortelcouscous

Door Willemijn

Geen-idee-wat-ik-moet-maken-maar-ik-heb-wel-haast. Ken je dat? Nou, deze wortelcouscous is misschien wel je redding. Lekker zoetig, met heel veel smaak en in tien minuten klaar. Het idee is trouwens volledig uit tijdsnood geboren: omdat ik écht niet eens meer tijd had om wortelstukjes te koken, hebben we de wortel erdoorheen geraspt. En dat bleek superlekker!

Dit heb je nodig voor vier personen:

  • 300 gram couscous
  • 2 miniblikjes tomatenpuree
  • 2 eetlepels rash el hanout kruidenmix
  • 6 wortels
  • 1 komkommer
  • half potje zongedroogde tomaatjes
  • halve pot gegrilde paprika
  • half potje groene olijven (in plakjes)
  • hand pecannoten

Wat ga je doen:

  1. Doe de couscous, rash el hanout kruiden en de twee kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree in een kom. Giet er kokend water op tot het net onder staat, roer goed door en dek af met een bord.
  2. Rasp de wortels grof. Snijd de zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika, komkommer en indien nodig de olijven in stukjes. En hak de pecannoten grof met een groot mes.
  3. Check de couscous in de kom: roer even door en proef of de korrels stevig maar gaar zijn. Als de korrels nog te hard zijn  kun je er nog een klein (!) beetje kokend water bij doen. Niet uitschieten, want dan krijg je pap.
  4. Meng tot slot de geraspte wortel en alles wat je net gesneden hebt door de couscous.

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top