skip to Main Content

Ontbijtje: snelle stoofpeer met soyajoghurt

stoofpeertjes soja yoghurt

Door Willemijn

Vergeet de mango’s, tijd voor een seizoensverantwoord ontbijtje. Stoofperen kun je namelijk niet alleen op de traditionele manier maken (heel lang koken met kaneel en rode wijn, hmm). Je kunt ze ook heel goed kort in een koekenpan bakken en dan als een warm taart-achtig ontbijtje eten. Makkelijk kiezen, toch?

Per persoon nodig: 

Een stoofpeer

Sojayoghurt naturel of kokossmaak

Kaneel of koekkruiden

Scheutje kokosolie of plantaardige boter

Evt. wat agavesiroop naar smaak

Zo maak je het: 

Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes of dunne stukjes. Schillen hoeft niet. Verwarm wat kokosolie of plantaardige boter in een koekenpan, doe de peerstukjes erin en bestrooi met kaneel. Bak ze voor ongeveer vijf minuten tot de mooi lichtbruin kleuren, en keer ze om.

Doe de yoghurt in een kommetje, de warme perenstukjes erbij en bestrooi met extra kaneel, evt. agavesiroop, en als je wilt met wat muesli.

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top