skip to Main Content

Stage bij de MAEX


Wil jij in een klein team meewerken aan het zichtbaar maken en versterken van maatschappelijke initiatieven in Nederland? Neem dan contact op!

Kracht in NL en de MAEX


Nederland is in transitie, we staan als samenleving nog wel voor een aantal grote maatschappelijke opgaven. Het moet slimmer, samen, beter en duurzamer. Meer dan ooit tevoren gaan mensen in ons land zélf voor ideeën, verbetering en verandering. Samen creëren ze in hun eigen straat, wijk, stad, provincie maatschappelijke initiatieven. Zij vormen een krachtige motor voor een vitale samenleving en een nieuwe economie waarin ecologische, maatschappelijke en economische waarden zijn verbonden, waarin iedereen mee kan doen en waar elke bijdrage telt.

Kracht in NL versterkt de maatschappelijke initiatieven door hun maatschappelijke waarde inzichtelijk te maken via de MAEX. Initiatieven krijgen een landelijk podium via dit transactieplatform, dat hen helpt partners te vinden bij bedrijven, overheden, buurtbewoners, vrijwilligers etc. Ze laten hun meestal meervoudige waarde zien, wie ze bereiken, wie hun partners zijn maar ook wat hun behoeftes zijn. Ook worden lokale varianten van de MAEX ontwikkeld. Onlangs is de MAEX Den Haag als eerste lokale MAEX gelanceerd. De MAEX Den Haag verbindt Haagse initiatieven aan lokale partners als het bedrijfsleven, fondsen, de gemeente, stadsgenoten, etc. Op dit moment staan ruim 1100 maatschappelijke initiatieven aan de MAEX genoteerd.

De MAEX ontwikkelt permanent nieuwe manieren om de sector van initiatieven de versterken en de community met en rond deze initiatieven uit te bouwen.

Stage bij de MAEX


Als stagiair bij de MAEX draai je mee in ons team in Den Haag. Je stagedagen zijn gevarieerd doordat je op diverse werkzaamheden wordt ingezet. We maken een werkpakket dat aansluit bij jouw competenties. Zo werk je mee aan de ontwikkeling van lokale versies van de MAEX, help je met het organiseren van evenementen, bereid je presentaties voor, heb je contact met initiatiefnemers, lever je content voor social media, etc. Wij zijn op zoek naar iemand die voldoet aan onderstaand profiel:

  • HBO of universitaire opleiding
  • Je zit in de eindfase van je studie
  • Je bent zelfstandig en proactief
  • Je bent sociaal en communicatief vaardig
  • Je bent thuis in social media
  • Je bent parttime/fulltime beschikbaar voor een periode van minimaal 4 maanden

Er is een stagevergoeding beschikbaar. Wij zijn gehuisvest in de New World Campus, een broedplaats van duurzaam ondernemers en sociale innovatie. Als stagiair maak je ook deel uit van de community in de campus en kun je aan boeiende bijeenkomsten deelnemen.

Heb je interesse in deze stageplek? Laat het ons dan weten op info@maex.nl.

Kijk voor meer informatie op www.maex.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top