skip to Main Content

Courgette-paprika plaattaart (vegan)

Courgette-paprika Plaattaart (vegan)

Als iemand nog eens zegt dat veganistisch koken echt te moeilijk is, gooi dit recept maar door! Een van de makkelijkste recepten ooit: Bladerdeeg uitrollen. Smeersel, courgette, olijven erop en gaan. Ook een goed idee voor een picknick of feestjes trouwens.

In dit recept is de plaattaart belegd met gegrildepaprika-spread, courgette en olijven. Maar je kunt dit recept met bijna elke combinatie van smeersel, groente en topping proberen. Bijvoorbeeld met pesto, plakjes aubergine en zongedroogde tomaat? Of met houmous, plakjes wortel en stukjes artisjokhart?

Wat heb je nodig voor 1 plaattaart?

Hoofdgerecht voor twee personen, of een voorgerecht/hapje voor meer mensen.

  • Een rol kant en klaar vegan bladerdeeg uit de koeling (van het merk Tante Fanny, te koop bij onder andere Dirk, Jumbo)
  • Een courgette
  • Potje groene olijven, in plakjes.
  • Een kleine ui in ringen
  • Een pot/bakje Ajvar (gegrilde paprikaspread). Kun je dit niet vinden? Maak het dan even zelf: een pot gegrilde paprika’s met een klein blikje tomatenpuree staafmixeren/blenderen.

Wat ga je doen?

  1. Rol het deeg uit op de bakplaat van de oven. Verdeel de ajvar/paprikaspread of je zelfgemaakte gegrilde paprikasaus erover met een lepel.
  2. Schaaf of snijd de courgette in dunne plakjes, leg die erop. Bestrooi met de olijvenplakjes, uienringen en met wat peper en zout en evt wat olijfolie.
  3. 20 minuten in de oven op 200 graden en klaar!

Ik ben benieuwd naar jullie variaties!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top