skip to Main Content

Asperges met tagliatelle en vegan kaassaus 

Asperges Met Tagliatelle En vegan kaassaus 

Een vegan versie van de meest bekende seizoensgroente-klassieker: asperges! Origineel eet je asperges natuurlijk met gekookte aardappels, een eitje, nootmuskaat en kaassaus. Noem het heiligschennis, maar ik vind ze eigenlijk lekkerder met pasta. Natuurlijk wel met een makkelijke, zelfgemaake vegan kaassaus die verdacht lekker is, en nootmuskaat!

Wat heb je nodig voor 3 personen? 

– 500 gram asperges, geschild en in drie of vier stukjes gesneden.

– Tagliatelle voor 3 personen

– gemalen nootmuskaat (gewoon in een potje te koop bij de kruidenafdeling)

En voor de ‘kaassaus’

– een eetlepel plantaardige boter of kokosolie

– een flinke eetlepel bloem

– ongeveer 200 ml cashew-, soja- of amandelmelk

– drie eetlepels edelgistvlokken als je die hebt, OF

– een eetlepel niet te scherpe mosterd.

Wat ga je doen?  

  1. Breng de aspergestukjes aan de kook, en doe na een minuut of tweede pasta erbij. Zorg dat alles ruim onder water staat en laat koken tot de pasta gaar is.
  2. Maak intussen de saus. Verwarm de eetlepel kokosolie of plantaardige boter in een steelpantot het gesmolten is. Roer de lepel bloem erdoor tot een dikke pasta, en laat heteen minuutje heel zacht ‘bakken’. Het moet een beetje garen, om geen bloemsmaak te houden, maar niet aanbakken.

3. Doe scheutje voor scheutje de cashewmelk (amandel- of sojamelk kan ook) erbij en blijf steeds goed roeren tot het bindt.

  1. 4. Check of de pasta gaat is. Ja? Laat de pan dan nog even staan met het vuur uit.
  2. Roer door de saus drie eetlepels edelgistvlokken(als je die hebt),of kies voor een lepel mosterd. Eventueel kun je er meer mosterd bij doen, en naar smaak ook wat peper en zout. Laat de saus nog wat indikken tot hij mooi lobbig is.
  3. Giet de pasta en asperges af, overgiet met de kaassaus en bestrooi op je bord nog met een beetje nootmuskaat, want zonder dat geen echte asperges :-). Ook erg lekker met witte wijn erbij!

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top