skip to Main Content

10 heerlijke meeneemlunches

10 Heerlijke Meeneemlunches

Een boterham met humus of pindakaas is lekker, maar soms wil je wel eens iets anders tussen de middag. Met deze heerlijke meeneemlunches steel je de show op school of werk.

 1. Goed gevulde wrap
  Smeer een wrap in met pittige humus en bestrooi met peper. Beleg de wrap met stukken gegrilde paprika, wortelreepjes, wat (rucola)sla, een uitje en een handje kidneybonen. Rol de wrap op en snij hem in tweeën.
 2. Aardappelsalade
  Meng een restje aardappels met ei-vrije mayonaise, kleingesneden (rode of zilver)uitjes, doperwtjes, stukjes appel wat peper en zout voor een voedzame en frisse salade.
 3. Hamburger
  Met een hamburger maak je iedereen jaloers. Bak de vegan-burger en laat afkoelen. Neem apart een (hamburger)broodje, sla, plakjes tomaat en een zakje ketchup mee. Warm de burger kort (ongeveer 15 seconden) op in de magnetron, en beleg je broodje met de burger, sla, tomaat en wat ketchup.

 4. Salad-in-a-jar
  Doe wat dressing onderin een goed afsluitbare pot. Vul de pot verder met diverse laagjes hardere groenten en rauwkost zoals maïskorrels, komkommerstukjes, snoeptomaatjes en gekookte broccoliroosjes en voeg een handje zaden en wat couscous toe. Vul de rest van de pot met slablaadjes naar smaak. Met lunchtijd keer je de pot om, en kun je genieten van een heerlijk verse salade.
 5. Soep
  Warm soep van de vorige dag op, en schenk in een thermoskan zodat het warm blijft tot lunchtijd. Neem wat croutons of crackers mee, makkelijk en voedzaam.

 6. Boterham pindakaas op een stokje
  Toch nog een boterham pindakaas: besmeer vier boterhammen met plantaardige halvarine en pindakaas en klap deze 2-bij-2 op elkaar. Snijdt de dubbelgeklapte boterhammen in acht stukjes. Rijg de stukjes brood afgewisseld met stukken banaan en appel aan prikkers. Bestrooi met kaneel.

 7. Broodje avocado-kikkererwten
  Doe één avocado, een eetlepel tahini, wat citroensap en 200 gram kikkererwten in een schaal. Prak alles met een vork. Doe hier een halve komkommer in blokjes, één wortel in kleine stukjes, een handjevol dille en één eetlepel zonnebloemzaadjes doorheen. Goed mengen en op smaak brengen met zout en peper. Heerlijk op dik-gesneden plakken boerenbrood.

 8. Gazpacho
  Mix 4 tomaten, een halve komkommer, een halve paprika, een scheutje olijfolie en één eetlepel azijn in de blender tot een gladde soep, en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat extra afkoelen in de koelkast en vul een thermoskan. Neem stukjes paprika of croutons mee als topping.
 9. Sushi
  Neem 100 gram gekookte zilvervliesrijst en meng dit met één eetlepel (rijst)azijn, een halve theelepel suiker en een snufje zout.  Leg de helft van de rijst op elk norivel en verdeel hier reepjes avocado, gemarineerde tempeh, reepjes komkommer, paprika en sesamzaadjes over. Breng het geheel op smaak met wat wasabipasta en rol de norivellen op. Snij de sushi in rolletjes, doe wat tamari in een apart bakje om later in te dippen, en je luxe lunch is klaar.
 10. Koop je lunch
  Heb je geen tijd om een lunch van tevoren klaar te maken? Maak het jezelf makkelijk en haal een maaltijdsalade in de supermarkt. Vul deze naar wens aan met een knapperig broodje belegd met plantaardige halvarine, stukjes avocado en wat zout, en neem er een pakje soya- of kokosdrink bij.
Dit bericht heeft 1 reactie
 1. De salad-in-a-jar vind ik een tof idee! De andere zijn misschien toch iets te ingewikkeld op de vroeg morgen, maar wel wat je schreef: je maakt iedereen jaloers 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top