skip to Main Content

Spring Talents: duurzame vacatures voor jong Nederland

Spring Talents: Duurzame Vacatures Voor Jong Nederland

Op een regenachtige ochtend ontmoette ik Lotte van der Horst in het kantoor van SustainableMotion aan de Amstel. Met zicht op de karakteristieke Zuiderkerk in Amsterdam en onder het genot van koffie en chocola, praatten we over ons gezamenlijke nieuwe initiatief: de vacaturebank Spring Talents.

Door Sacha Tijmstra

Bron van dynamiek voor jonge mensen

Spring Talents is een platform voor vacatures en challenges voor jongeren gerelateerd aan nieuwe business modellen, duurzaamheid en circulaire economie. De naam ontleent zich aan de letterlijke beweging en ook aan het Engelse woord voor bron. Het is een “bron van dynamiek voor jonge mensen”. Vanuit de behoefte aan een groter platform waar studenten en bedrijven elkaar kunnen vinden om samen te werken in duurzaamheid, is Spring ontstaan. “Van beide kanten is er een enorme vraag en daar springen we op in, letterlijk!”

Spring Talents is een samenwerking tussen SustainableMotion, MVO Nederland, Het Groene Brein, De Groene Zaak, Nederland Circulair en Studenten voor Morgen. Door initiatieven die bezig zijn met duurzaam ondernemen te koppelen aan Studenten voor Morgen, geeft Spring Talents studenten een enorm netwerk van duurzame bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar ons, studenten. Dit betekent dus geen vacatures meer waar vijf jaar werkervaring voor is vereist, maar die toegankelijk zijn voor jou en mij als student.

Bedrijven zijn op zoek naar jongeren met verschillende achtergronden die snappen hoe duurzaamheid en het bedrijfsleven elkaar versterken. “Ze zijn bijvoorbeeld multidisciplinair en ze weten snel te schakelen tussen verschillende afdelingen. Ook snappen ze waarom je duurzaam moet doen en waarom het bijdraagt, in plaats van dat het leuk zou zijn. Wij groeien op in een tijd waarin dat normaal en vanzelfsprekend is, en daardoor nemen we het automatisch mee in ons werk.”

Wat kan je verwachten?

Vacatures die je kunt verwachten zijn stages, traineeships en startersbanen. Ook zullen er af en toe extra curriculaire functies aan toegevoegd worden, zoals een bestuursfunctie bij Studenten voor Morgen, waarmee je jouw werkervaring in de duurzaamheidsector op kunt krikken.

Naast vacatures vind je ook interessante evenementen voor studenten, starters en young professionals. Hier ontdek je wat bedrijven doen en kun je direct zelf een bijdrage leveren. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een business case challenge en werk samen met je team in vier tot acht weken aan uitdagende vragen uit het bedrijfsleven. Je krijgt trainingen, gaat in gesprek met experts en ontmoet potentiële werkgevers. Staat ook nog eens super goed op je CV!

“Wat we willen is dat studenten op ieder punt van hun studie of vlak na hun studie iets aan ons hebben.” Je moet het zien als een cirkel: tijdens je studie vind je een vacature of een stage. Je kunt dan tijdens of vlak na je studie ook meedoen aan een challenge. Vervolgens kun je bij de vacatures zelfs misschien weer een baan vinden.

“De grote ambitie is dat we dé plek worden waar jongeren en bedrijven automatisch naar toe komen als ze iets willen met duurzaamheid,” zegt Lotte. Veel bedrijven zijn echter nog huiverig bij het aannemen van jonge mensen die nog weinig of geen werkervaring hebben. Daarom willen ze bedrijven ook actiever informeren over de mogelijkheden die jongeren kunnen bieden, zodat meer bedrijven uiteindelijk zullen aanhaken bij het platform.

Als ik Lotte een uur later gedag zeg, is het buiten opgeklaard. Ik loop weg met een enthousiast gevoel: Spring Talents zorgt eindelijk voor een plek waar ik straks de kans krijg om te bouwen aan mijn toekomst. Geen onmogelijke vacatures meer voor studenten, maar werkgelegenheid waar ik precies geschikt voor ben. De vacaturebank inmiddels online en ik was in ieder geval bezoeker nummer één.

Op de hoogte blijven van de vacatures bij Spring Talents? Meld je gratis aan via de website en volg de Facebookpagina om wekelijks vacatures op je tijdlijn te ontvangen.

Vragen? Neem contact op via info@springtalents.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top