skip to Main Content

Overnight oats: recept voor appeltaart overnight oats

Overnight Oats: Recept Voor Appeltaart Overnight Oats

 Je kent het wel, van die ochtenden waar je net wat meer haast hebt dan normaal. Je hebt iets te vaak op de snooze knop gedrukt, je favoriete blouse moet nog worden gestreken, je boterhammen zijn nog niet gesmeerd en je staat op het punt om de bus te missen. Op dit soort ochtenden schiet ontbijten er helaas wel eens bij in. Daar hebben wij een oplossing voor, namelijk: overnight oats! 

In dit blog leggen we uit wat dit voor soort ontbijt is en natuurlijk delen we een recept met jullie.

Wat zijn overnight oats?

Havermout voor ontbijt ken je vast en zeker, maar wat zijn overnight oats nu eigenlijk? Overnight oats is havermout (oats) die je overnacht (overnight) laat weken in vocht. Door hette laten weken wordt de havermout zacht en ontstaat er een soort pap. Eigenlijk net zoals je vertrouwde havermout ontbijtje, maar dan koud. Hierdoor is het een ideaal recept voor in de zomermaanden.
Nog een voordeel: dit ontbijt kost weinig tijd! Doordat je in de avond de ingrediënten met elkaar mengt, hoef je het in de ochtend alleen nog maar uit de koelkast te halen en op te eten. Ideaal dus voor de drukke ochtenden zoals hierboven beschreven.

Recept voor appeltaart overnight oats

Natuurlijk delen we ook een recept met jullie voor dit snelle ontbijt. Met dit recept ben je in de ochtend niet alleen snel de deur uit, je hebt ook nog eens een feestelijk ontbijt. Deze overnight oats smaken namelijk naar oud Hollandse appeltaart.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 90 gram havermout
 • 400 ml amandelmelk
 • 1 el ahornsiroop
 • ½ tl speculaaskruiden
 • 1 tl kaneel
 • ½ tl vanille poeder of vanille extract
 • Snufje zout
 • ½ tl gemberpoeder
 • 1 zoete appel, ongeschild en geraspt
 • 3 el chiazaad

Optioneel voor de topping: blokjes appel, kaneel, kokosrasp, rozijnen, walnoten.

overnight oatsBereiding

 • Meng alle ingrediënten, behalve die voor de toppings, in een kom.
 • Dek de kom af en laat overnacht weken in de koelkast, zo worden de havermoutvlokken zacht en gaat door de chiazaadjes de pap indikken.
 • Verdeel de overnight oats over 4 bakjes. Vind je het te dik? Voeg dan nog een extra scheut amandelmelk toe.
 • Heb je toch wat meer tijd? Serveer dan de overnight oats met je favoriete toppings.

Variaties

Natuurlijk is een beetje afwisseling in de ochtend wel fijn. Met dit recept helpen we jou op weg, maar natuurlijk kan je ook zelf een variant maken. Zo kun je de amandelmelk vervangen door een andere soort plantaardige melk. Of wat dacht je van een chocolade ontbijt? Vervang de appel dan door banaan, en voeg cacaopoeder toe in plaats van de verschillende specerijen.
Of gebruik je eigen fantasie, laat de hoeveelheden van de havermout, plantaardige melk en chiazaad gelijk en voeg je favoriete smaakmakers aan de overnight oats toe.

Eet smakelijk!

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Viva Las Vega’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top