skip to Main Content

Van de markt: couscous met ‘slow roasted’ tomaten 

Van De Markt: Couscous Met ‘slow roasted’ tomaten 

Een makkelijke manier om seizoensgroenten te eten is: groenten op de markt halen. Koop daar gewoon wat er op dat moment goedkoop en in grote getale is, dan zit je vaak goed. Helemaal als je eind van de middag gaat, kan het gebeuren dat je opeens met drie kilo tomaten en een grote zak olijven eindigt. Haal er dan gewoon een zak couscous bij en maak deze ovengeroosterde tomaten! Een oven en wat geduld is wel vereist, maar het resultaat is het waard.

Wat heb je nodig voor vier personen?

 • 2 kilo goed rijpe tomaten
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • Een blik kikkererwten
 • Ongeveer 200 gram zwarte olijven
 • 3 lepels Rash el hanout-kruiden
 • Een blikje tomatenpuree, geconcentreerd
 • Couscous, ongeveer 400 gram
 • Paar stukken gegrilde paprika uit pot (optioneel)
 • Twee handjes rozijnen (optioneel)
 • Koriander, flinke hand vol, kleingesneden

slow roasted tomaten met couscous

Wat ga je doen?

 1. Snijd alle tomaten in vieren en leg ze in een grote ovenschaal met de snijkanten naar boven. Snijd de uien en de knoflook in grove stukken en strooi ook in de schaal. Besprenkel alles met wat olijfolie, peper en zout. Doe de schaal voor minimaal een half uur in de oven op 180 graden.
 1. Ontpit intussen de olijven indien nodig en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de gegrilde paprika en de koriander klein. Doe ze in een schaal met de rozijnen en de (afgegoten) kikkererwten en meng alles door elkaar.
 1. Doe de couscous in een andere schaal met de lepels rash el hanout-kruiden en het blikje tomatenpuree. Overgiet nu met kokend water tot alles net onder water staat, roer even door en laat dan vijf minuten staan met een bord eroverheen. Test even: als de korrels nog te droog/te hard zijn, kun je nog een klein beetje meer kokend water toevoegen.
 1. Zijn ze tomaten mooi geroosterd en sappig? Schep dan de couscous door het olijven/groentenmengsel, of doe van beiden een schep op een bord. Leg een berg van de geroosterde tomaten inclusief sap erbovenop. Eet smakelijk!

 

Willemijn

Willemijn is journalist en al een jaar of tien overtuigd dat geen vlees eten het beste is dat je voor een schonere, gezondere en eerlijkere wereld kunt doen. Sinds kort zelfs helemaal veganistisch gaan eten, om nog wat meer daad bij het woord te voegen. Laat graag zien dat koken dan nog steeds leuk is en geen gat slaat uit je studentenbudget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top