skip to Main Content

Vacature: Milieudefensie zoekt student-coördinatoren bossencampagne

Vacature: Milieudefensie Zoekt Student-coördinatoren Bossencampagne

Wil jij helpen ontbossing te stoppen? Ben je student in Amsterdam, Utrecht, Wageningen of Nijmegen en heb jij organisatietalent, creatieve ideeën en werk je graag samen? Dan is de vacature van ‘Student-coördinator’ bij het team Bossen van Milieudefensie misschien wat voor jou!

Milieudefensie pakt milieuproblemen lokaal, landelijk en internationaal aan, gaat in debat met alle betrokkenen, zoekt samen naar oplossingen en voert stevige acties als dat nodig is. Milieudefensie telt ruim 85 duizend leden en donateurs, zo’n 50 lokale afdelingen, een jongerenorganisatie, en is lid van de internationale milieukoepel Friends of the Earth International.

Wij zoeken:

4 student-coördinatoren bij bossencampagne (vrijwillig)

(10 augustus 2017 – 30 januari 2017, 5-7 uur per week)

Milieudefensie werkt aan het tegengaan van de ontbossing van het tropisch regenwoud. Dit doen we samen met lokale organisaties ter plekke. Ook zetten we druk op de financiers die zich indirect schuldig maken aan de vernietiging van de regenwouden. Daarnaast werkt Milieudefensie aan de dieperliggende oorzaak van ontbossing: de toegenomen vraag naar bio-energie in ons rijke werelddeel.

Dit najaar zet Milieudefensie nieuwe studentengroepen op aan vier universiteiten: Amsterdam, Utrecht, Wageningen, Nijmegen. Per stad zal een student-coördinator de kar trekken in het opzetten van deze groep. De studentengroepen gaan uiteindelijk vanuit hun eigen universiteit aan de slag met het onderwerp ‘ontbossing’ om de nationale campagnedoelen te ondersteunen.

Ze gaan medestudenten helpen met het benaderen van hoogleraren om zich uit te spreken voor beleidshervorming op gebied van palmolie en biobrandstof, het lanceren van een campagne die banken en pensioenfondsen onder druk zet om niet langer te investeren in palmolieplantages die voor ontbossing zorgen en het vinden van veldwerkplekken in de tropen die impact maken.

Wil jij helpen ontbossing te stoppen? Reageer dan op deze vacature!

Als student-coördinator:

 • Bouw je samen met Milieudefensie toe naar een zelfstandige studentengroep die zich blijvend vanuit de universiteit gaat inzetten voor het tropisch regenwoud.
 • Stel je een team samen door medestudenten te werven en gaat samen met dit team eigen activiteiten organiseren en uitvoeren.
 • Werf je vrijwilligers die een dagdeel mee kunnen helpen op de activiteiten: (informatiemarkt eind augustus, kennismakingsbijeenkomst september, verdiepingsbijeenkomst oktober, nationale actie oktober)
 • Help je onze doelgroep ‘studenten’ bij de nationale campagne te betrekken
 • Ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van een aantal belangrijke activiteiten, met name rond de introductieperiode (informatiemarkten introductieweek) en 3 bijeenkomsten in september en oktober 2017

Wie zoeken wij?

 • Je hebt passie voor de thema’s milieu en ontbossing.
 • Je bent student in Amsterdam, Utrecht, Wageningen of Nijmegen.
 • Je hebt organisatietalent en werkt graag samen.
 • Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van activiteiten en acties.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Als onderdeel van de nationale campagne biedt het opzetten van een lokale studentengroep veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling, en ervaring in campagnevoeren.
 • De organizer van het campagneteam staat altijd voor je klaar en denkt mee over concrete planning en uitvoering van activiteiten.
 • Je wordt door middel van training en/of coaching klaargestoomd voor werving en activiteitencoördinatie.
 • We vergoeden reis- en onkosten en verschaffen een klein budget voor de lokale studentengroepen. Je werkt vanuit huis of de universiteit, op basis van een vrijwilligerscontract. Als vrijwilliger heb je het recht om te solliciteren op interne vacatures.

Meer informatie? Joep Karskens, 020-5507300 / joep.karskens@milieudefensie.nl.

Reacties: Stuur je motivatie + CV uiterlijk 25 juni 2017 naar frits.backer@milieudefensie.nl onder vermelding van ‘student-coördinator Bossencampagne + plaats universiteit’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top