skip to Main Content

10 vega(n) hotspots in Eindhoven

10 Vega(n) Hotspots In Eindhoven

De Brabantse stad Eindhoven is niet alleen de stad van het licht, ook vega’s kunnen er hun hart ophalen. Er zijn genoeg plekken waar je lekker kunt eten, zowel ontbijt, lunch als diner.

The Happiness Café

Deze lunchroom bevindt zich aan de Nieuwe Emmasingel midden in het centrum, vlakbij het station. Hier kun je terecht voor onder andere een smoothiebowl, toast met caramel peanutbutter, een bean burrito, verschillende sappen en koffie met plantaardige melk.

The Happiness Kitchen

The Happiness Kitchen is een tweede vestiging van The Happiness Café waar je ook ’s avonds terecht kunt. Geen zin om te koken? Hier stel je eigen lunch- of avondmenu samen.  Je hebt de keuze uit verschillende dagverse groente- en graanbereidingen.

De vooruitgang

De vooruitgang ligt midden in het centrum, op de markt van Eindhoven. Dit restaurant heeft verschillende veganistische opties, zoals The Dutch Weedburger en een broodje falafel.  

Sri-ganesh

Naar eigen zeggen het enige Indiase restaurant in Nederland dat 100% vegetarische gerechten serveert. Alle gerechten zijn zonder vlees, vis of ei en bereid zonder dierlijk vet. Liever helemaal veganistisch? Vraag het personeel naar de gerechten zonder melk.

Bagels and Beans

Bagels and Beans wie kent het niet? Ook in Eindhoven zit een vestiging. Lunch hier met de bekende bagel met avocado, banaan, hummus of met de Dutch Weedburger bagel.

Bij Albrecht

Vegetarisch/veganistisch restaurant vlakbij het PSV-stadion. Op de kaart zijn de gerechten die veganistisch te bestellen zijn met een * aangeven. Ga bijvoorbeeld voor mosterdsoep, gado gado of noodles.

Onder de Leidingstraat

Onder de Leidingstraat is een duurzame minisupermarkt waar je ook een hapje kunt eten. Ze hebben er lekkere sapjes en lokaal gebrouwen bier. Je kunt hier terecht voor een vegan ontbijt met sojayoghurt, een havermoutmuffin en Chokbite. Ook hebben ze verschillende vegan boterhammen, salades en zelfs een vegan borrelplank. Alles van de menukaart is er ook om mee te nemen.

Coffeelab

Een unieke koffiebar tegenover het station. Hier kun je terecht voor lekkere koffie of thee met een stuk veganistische cheesecake.

Falafel Masters  

Aan de Edisonlaan ligt Falafel Masters. Dit Arabische eethuis serveert alleen vegetarische gerechten. Ze maken uitsluitend gebruik van verse en eerlijke producten. Elk weekend kun je er terecht voor een vegetarisch driegangenmenu. Verder hebben ze natuurlijk falafel, maar ook verschillende soepen, salades, stoofpotten, taarten en toetjes.

Ekoplaza

Deze bekende biologische supermarkt heeft maar liefst twee vestigingen in Eindhoven: een aan de Kruisstraat en een aan de Stratumsedijk. Voor de vega is er van alles te koop: van boodschappen voor thuis tot een complete maaltijd voor onderweg.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Viva Las Vega’s

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top