Zomerontbijt met chiapudding en aardbeien
Het is warm, het is zomer. Dat vraagt om een koud ontbijt met zoete rode ‘zomerkoninkjes’. Ze zijn nu in overvloede te koop, kosten haast niks op de markt en smaken heerlijk in een ontbijtje met ‘overnight’ chiapudding. Weet je ook eens wat je met dat bakje chiazaad moet, toch?
Dit is overigens een perfect ontbijt als je ’s ochtends weinig tijd hebt, want je maakt het avonds in een jampotje en kunt het ’s ochtends zo uit de koelkast meenemen en onderweg opeten.
Wat heb je nodig?
– 2 lepels chiazaden (o.a bij Aldi en Ah te koop)
– 1 kopje amandelmelk of sojamelk (met bosvruchtensmaak is helemaal lekker)
– 4 lepels havermout
– 1 handje aardbeien
– 1 lepel kokos, cacaonibs of andere topping naar keuze
Wat ga je doen?
1. Neem een schoon, leeg jampotje. Doe daarin de chiazaden, havermout en melk naar keuze. Meng dit goed door!
2. Top met de kokos of andere topping die je wilt. Snijd de aardbeien in stukjes en doe die bovenop. Als je het langer dan een paar uur of een nachtje wilt bewaren, gebruik dan alleen de topping en doe het fruit er pas bij vlak voor je het gaat eten.
3. Sluit de pot af en zet een paar uur in de koelkast, of de hele nacht. De chiazaadjes nemen alle soja- of amandelmelk op, en zwellen op tot een mooie stevige pudding.
4. Neem het potje en een lepel mee, en je kunt in de trein of onderweg vorstelijk ontbijten. Of thuis, lekker koud uit de koelkast. Ook fijn met dit warme weer!