skip to Main Content

Vijf redenen om mee naar de G20 in Hamburg te gaan

Beste activist,

Over één week is de G20 in Hamburg al weer! Bij de G20 komen de leiders van de grootste industrielanden samen in Hamburg, de bijeenkomst van de 20 zelfgekroonde wereldleiders kan op massaal verzet rekenen. Vanuit Nederland worden er bussen georganiseerd om hier aan deel te nemen.

Hieronder alles wat je moet weten & meer. Deel deze brief vooral in je netwerk!

 

Waarom naar de G20?

Hier nog een paar goede artikelen over waarom we eigenlijk naar Hamburg gaan:

– Waarom wij de G20 gaan stoppen (Joop)

– Vijf redenen om naar Hamburg te gaan (Socialisme.nu)

 

Er zijn nog plekken voor de bus beschikbaar. Meer info over programma, prijzen en logistiek hier – onder aan de pagina. Geef je hiervoor op via G20@socialisme.nu!

 

Programma in Hamburg

De G20 vindt plaats op 7 en 8 juli. Dit zijn dan ook de belangrijkste dagen van protest. Op vrijdag 7 juli gaan we doormiddel van directe actie proberen de samenkomst van regeringsleiders te stoppen en op 8 juli gaan we met misschien wel meer dan honderdduizend mensen samen de straat op. Voorafgaand aan de G20 wordt een tegentop georganiseerd: twee dagen vol met bijeenkomsten en discussies om de activistische netwerken te versterken. Zie de Internationale nieuwsbrief (bijgesloten) voor meer info!

 

Hoelang moet ik gaan?

De eerste bus vertrekt op dinsdagmiddag 4 juli. Dan kunnen we op ons gemak onze tenten opzetten en de dagen erop meedoen met de Global Solidarity Summit. De tweede bus vertrekt donderdag 6 juli. In de avond kunnen we dan nog voorgelicht worden over de laatste ontwikkelingen voor de blokkade-actie de volgende ochtend. Beide bussen vertrekken zondagochtend 9 juli weer uit Hamburg.

 

Opstapplekken en tijden

 

4 juli

Amsterdam Amstel 12.00

Utrecht P+R Leidsche Rijn 12.30

Nijmegen locatie tba

 

6 juli

Amsterdam Amstel 12.00 (?)

Utrecht P+R Leidsche Rijn 12.30 (?)

Nijmegen locatie tba

 

Hoe ziet ons kamp eruit?

In Hamburg zullen we overnachten op een geïmproviseerd campingterrein. Activisten zijn nog in een gevecht ontwikkelt met de gemeente over waar dit kamp precies komt: ofwel in het stadspark, ofwel op 5 km van het centrum. In het kamp zijn er sanitaire voorzieningen en gaarkeukens waar tegen donatie gegeten en gedronken kan worden.

 

Grensovergang

De Duitse staat heeft aangekondigd in de aanloop naar de G20 de werking van het Shengen-verdrag op te schorten. Zij zeggen dat dit nodig is vanwege ‘extreemlinkse activisten’ – en die rare brandstichtingen helpen hen daarbij. Deze bangmakerij is er vooral op gericht om mensen te ontmoedigen die gebruik willen maken van hun demonstratierecht. Mochten we de grens over willen, neem dus onder geen beding rare dingen mee zoals drugs of voorwerpen die uitgelegd kunnen worden als wapens. Hiermee breng je de bus als geheel in gevaar.

 

Voorbereidingsdag op 2 juli – geef je op!

Volgende week zondag organiseren we om 13.00 op het pand van Milieudefensie een voorbereidingsdag voor de G20. Hier willen we de laatste ontwikkelingen over de G20 doornemen, organiseren we een training hoe om te gaan met politielinies, kijken we naar onze juridische positie en gaan we een spandoek schilderen. Laat hier even weten als je erbij kunt zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top