skip to Main Content

Duurzaamheid saai? Bij de UIT niet!

Duurzaamheid Saai? Bij De UIT Niet!

Elk jaar is het half augustus weer tijd voor de Utrechtse Introductie Tijd, de UIT. Van 14 tot en met 18 augustus wordt Utrecht overspoeld door 4200 enthousiaste aankomende studenten. Ze worden een week lang ondergedompeld in alles wat het studentenleven van Utrecht te bieden heeft.

Wat is de UIT-week?

Gedurende de UIT worden de traditionele Utrechtse gezelligheidsverenigingen in de kijker gezet, is er aandacht voor sportverenigingen (van tafeltennis tot survival en van boardsports tot dans!), kun je een kijkje nemen bij verschillende culturele instellingen, en zoveel meer. Tussen alle activiteiten en informatie door is het natuurlijk ook fijn om gewoon te genieten van de talrijke festivals die de UIT te bieden heeft, of te chillen in de huiskamer op de Neude. Bovendien zijn de feesten in TivoliVredenburg elk jaar een groot succes!

De UIT en duurzaamheid, hoezo?

Duurzaamheid is dit jaar één van de belangrijke peilers van de UIT-week. Benieuwd wat de UIT allemaal rond duurzaamheid doet?

Wist je dat…

  • Op maandag het Domplein helemaal in het teken van duurzaamheid staat?
  • Eten dat overblijft naar de Voedselbank gaat?
  • Er tijdens de lunch gebruikt maakt van recycled bordjes en bekers?
  • Alle merchandise met het algemene UIT-logo werd bedrukt (en dus niet aan het jaar 2017 verbonden, maar de komende jaren te hergebruiken is)?
  • De glazen bij de bar elk jaar opnieuw gebruikt worden?
  • De UIT dit jaar meedoet met een wedstrijd tussen alle introductieweken van Nederland om te bepalen wie het meest duurzaam is?

Duurzaamheid is leuk!

Met duurzaamheid zijn ontzettend leuke dingen te doen. Tijdens de stadsintro op maandag staat het Domplein helemaal in het teken van duurzaamheid. Op het plein is er allerlei te zien en beleven rond sustainability. Zo kunnen UITlopers het afvalspel spelen en kan je bij de Green Office je eigen smoothie in elkaar flansen. Tijdens het foodtruckfestival combineren we cultuur met duurzaamheid door afvalbutlers in te zetten: een theateract die op ludieke wijze met afval omgaat.

De UIT doet ook mee met de DIS, de Duurzame Introductie Stunt. Met alle 4200 UITlopers willen we laten zien dat plastic recycleren en duurzaamheid niet saai hoeven te zijn: van al het ingezamelde plastic tijdens de UIT maken we donderdag en vrijdag een kunstwerk, dat tentoongesteld wordt in het Griftpark. Dit project wordt geleid worden door Peter Smith, creatief directeur van Stichting Klean.

Duurzame Studenten, wij zien je graag tijdens de UIT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top