skip to Main Content

Vegan paradijs: 4x vegan hotspots in Warschau

Vegan Paradijs: 4x Vegan Hotspots In Warschau

Als vegetariër probeer ik zo nu en dan een veganistische optie. Een gerecht verzinnen zonder vlees, vis en kaas blijkt toch lastig. Ik merk dat ik wel wat inspiratie kan gebruiken om een veganistische maaltijd op tafel te zetten die lekker is en voedzaam. Onverwacht vond ik deze inspiratie afgelopen zomer, in een stedentrip naar Warschau!

Door: Nynke Bonnema, correspondent ondernemerschap.

In Warschau verbaasde ik mij over het enorme aanbod van veganistische eettentjes. Je hoeft niet op zoek te gaan naar veganistisch eten, het is op elke hoek van te straat te vinden. Vegan sushi, hamburgers en zelfs vegan garnalen. Niet alleen superlekker, maar het biedt ook inspiratie voor thuis in de keuken. In dit artikel licht ik er vier uit. Maar mijn tip is: ga naar Warschau en ontdek ze zelf!

#1 Krowarzywa Vegan Burger

Een van de grootste favorieten van vleeseters is toch wel de burger. Krowarzywa laat zien dat de veganistische variant net zo lekker is en nog gezond ook! Met onder andere gierst, pompoen, kikkererwten en tofu worden de meest creatieve burgers gefabriceerd. Daarnaast laten ze zien dat tofu zeer smaakvol kan zijn,    zolang je maar de juiste kruiden gebruikt.

‘You won’t find ordinary food here – you will find passion, health and love for animals and nature’ – Krowarzywa


Krowarzywa Vegan Burger – Marszałkowska 27/35A, 00-639 Warszawa, Polen


#2 Edamame Vegan Sushi

Sushi is een van de moeilijkste dingen om op te geven als vegetariër of veganist. Gelukkig biedt Edamame de oplossing; superlekkere vegan sushi en heel veel keus. Daarnaast ziet de sushi er kleurrijk uit en geeft het veel inspiratie. Zo worden onder andere asperges, tomaat, tempura, radijs en aubergine in je sushi gerold.

 

Edamame vegan sushi – Wilcza 11, 00-001 Warszawa, Polen

 

#3 Loving Hut

Dit eettentje, met een Aziatisch tintje, heeft een enorm breed aanbod met zeer uiteenlopende en verrassende smaken. Mocht je als veganist of vegetariër vooral de smaak van vlees of vis missen, dan is dit een goede optie. Ze blinken namelijk vooral uit in de vlees- en visvervangers, gemaakt van seitan, soja en tofu. Zelf ben ik gegaan voor de Crispy Cha Cha (vegan garnalen!) en de Crazy Rainbow. Dit wil jij ook! Goed nieuws, want er zit een Loving Hut in Amsterdam!

Loving Hut – Ludwika Waryńskiego 3, 00-645 Warszawa, Polen

 

#4 Wegemama

Als je wat anders wilt dan burgers en sushi, dan is Wegemama  een goede en gezonde optie. Je kunt hier ook terecht als je iets te vieren hebt. Zodra het eten op tafel staat, word je verrast door de combinaties, en lijkt het alsof je in een ster-restaurant zit te eten. Zelf heb ik de mango risotto en de green dragon curry geproefd. Ik vond ze allebei superlekker en een goed voorbeeld van hoe je van veganistisch eten een feestje maakt. In plaats van kip in je risotto kun je dus lekker mango gebruiken. Oh, en mocht je na je maaltijd nog honger hebben, ze hebben hier verschillende soorten vegan-taartjes!

Bron: Facebook en website van Wegemama

Wegemama  – Marszałkowska 28A, 00-001 Warszawa, Polen

 

Mijn conclusie: mocht je naar Warschau gaan, dan mag je deze hotspots absoluut niet missen. Maar ga zelf ook op ontdekking uit!

Nynke Bonnema

Nynke studeert Culture Organization and Management en heeft een achtergrond in marketing. Door studie, reizen en het ontmoeten van mensen is ze er nu van overtuigd dat wij de generatie zijn die een omslag moeten maken om de wereld te verduurzamen. Volgens haar is de eerste stap duurzaamheid leuker en toegankelijk te maken. Weg met het geitenwollen sokken imago, sustainability is sexy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top