skip to Main Content

Vacature: Schrijf mee!

Vacature: Schrijf Mee!

Ben jij:

  1. Een student met een technische achtergrond;
  2. Een student met enige ervaring in of kennis over online marketing;
  3. Een student van een economie-gerelateerde opleiding?
  4. Gewoon… een student!

En beschik jij over een groen hart én vlotte pen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Redacteuren gezocht! (vrijwilligerspositie, +/- 10-16 u per maand )

Wie zijn wij?

DuurzameStudent.nl is hét online platform over duurzaamheid voor en door studenten. We zijn in 2015 opgericht door Morgen. Op dit moment bestaat ons vaste team uit 12 vrijwilligers die hun gedachten met jou delen over duurzaamheid in het studentenleven.

Welke smaakjes hebben we?

Maar wat is duurzaamheid dan precies? Truth be told, het is vrij lastig om duurzaamheid te definiëren. Maar wij vinden dat duurzaamheid in ieder geval gaat over een eerlijke en veilige plek op aarde voor iedereen. Dat betekent dat wij samen schrijven over sociale, economische én ecologische thema’s. Om alle thema’s goed te beslaan zijn we op zoek naar redacteuren met een interesse in één van de volgende opties:

A) Duurzame energie of  Duurzame innovaties of Sustainable tech of Duurzaam watermanagement

Jouw hart gaat sneller kloppen van renewables. Of jij deelt maar wat graag de laatste ontwikkelingen rondom watermanagement. Je wilt mede-studenten informeren het effect van de zeespiegelstijging op eilandgroepen op het koraal of mangroves. En waarom rijden die auto’s op waterstof nou eigenlijk nog niet op de A1?

B)  Redacteur Duurzame lifestyle tips

Je schrijft twee keer per maand over hoe je nou écht kan bijdragen aan een betere wereld, zonder daar een compleet andere levensstijl voor aan te meten.

C) Duurzaam Investeren of Nieuwe Economie

Blauwe-, Deel-, Circulaire… missen we er nog één :)?

D) Redacteur Duurzame Recepten

Je houdt van eten (duh). En bedenkt of probeert recepten met een duurzame insteek. Je bent wars van de standaard duurzaamheidscliché’s. Behalve dan van wat #instaworthy food-styling 😉

Wat kun je van ons verwachten?

–       Een groep enthousiastelingen over duurzaamheid vanuit heel Nederland (Wageningen, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam… ze zitten overal!)

–       Een groeiend platform om jouw verhaal te delen

–       Inhoudelijke feedback op jouw artikelen: mogelijkheid om ervaring en kennis op te doen als online redacteur.

Wat vragen wij van jou?

–       Eén artikel per maand, voor minstens een half jaar

–       Aanwezigheid bij +/- één redactievergadering (in Utrecht) per c.a. 6 weken.

–       Een beetje geduld- we zijn een groep vrijwilligers bij elkaar. Ambitieus, maar ook met veel andere activiteiten naast Duurzame Student, waardoor (helaas!) niet alles altijd even snel gaat.

Meld je aan!

Spreekt één van de genoemde thema’s jou aan? Meld je dan aan! Stuur voor zondag 10 december, 12.00u  jouw CV en een kort artikel (200-500 woorden) wat past binnen het thema naar jouw keuze naar Richa van Zoelen (hoofdredacteur@studentenvoormorgen.nl) en Anne van Tatenhove (eindredacteur@studentenvoormorgen.nl).

We laten ons ook graag verrassen. Dus als jij van mening bent dat jij jouw duurzame verhaal fantastisch goed kan delen met de rest van studerend Nederland, maar je vindt jezelf niet direct in één van de bovenstaande profielen passen, stuur ons dan ook een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top