skip to Main Content

Vega kapsalon met zoete aardappelfrietjes

Vega Kapsalon Met Zoete Aardappelfrietjes

Kapsalon is het ideale gerecht na een avondje stappen of voor de dag erna als je een gruwelijke kater hebt. Dit maakt de kapsalon ook het ultieme studentengerecht!  Helaas is de kapsalon alleen niet zo geschikt voor de vega(n)s onder ons. Maar wist je dat je hem ook heel makkelijk zelf kunt maken (en dus in vega(n)-versie)? Kost je misschien net iets meer moeite, maar geloof me: deze kapsalon is een stuk lekkerder dan degene die je ’s nachts bij de eerste de beste shoarmatent haalt. Bovendien is deze variant ook een klein beetje gezonder, doordat de kip/dönner is vervangen door vegetarische kipstuckjes en de gewone frites door zoete aardappelfrites.Vervang de kaas en knoflook voor veganistische versies en maak een heerlijk vegan gerecht.

Door: Bites by Bo

Ingrediënten (voor 2 personen)

1 pak kipstuckjes van de vegetarische slager

1 zak Aviko zoete aardappelfrites

2 eetlepels shoarmakruiden

100  gram ijsbergsla melange

1 rode ui

2 tomaten

1 halve komkommer

half zakje geraspte (vegan) kaas

(vegan) Knoflooksaus

Srirachsaus (of sambal)

Olijfolie

Bereiding

Maak een marinade door de shoarmakruiden met een eetlepel olijfolie te mengen. Voeg de marinade toe aan de kipstuckjes, roer goed door en laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast. 

Snijd ondertussen de ui in ringen en de tomaten en komkommer in plakjes. Verwarm ook de oven voor. Haal na een half uur de kipstuckjes uit de koelkast en bak ze in een koekenpan in zo’n 10 minuten gaar. Bak ondertussen de zoete aardappelfrites volgens de verpakking in de oven (of airfryer als je die hebt).

Als de frites gaar zijn schep je ze in twee aluminium bakjes (of wees extra duurzaam en gebruik gewoon een ovenschaal). Zet ondertussen de oven op de grill stand. Schep vervolgens de kipstuckjes over de frites en bestrooi met de geraspte kaas.

Plaats de bakjes of ovenschaal in de oven totdat de kaas gesmolten is. Bestrooi vervolgens met de sla, tomaat, komkommer en ui. Maak af met wat srirachasaus/sambalsaus en een enorme hoeveelheid knoflooksaus. Eet smakelijk!

Meer recepten lezen van Bites by Bo? Neem dan hier even een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top