skip to Main Content

Nieuwe rubriek op Duurzame Student: DS Nieuws

Nieuwe Rubriek Op Duurzame Student: DS Nieuws

Het zijn spannende tijden als het gaat om duurzaamheid: het klimaatakkoord gaat een kritieke fase in, de Europese verkiezingen komen eraan en over de hele wereld komen de Sustainable Development Goals uit de opstartfase. Omdat wij het belangrijk vinden om jonge mensen snel landelijk, Europees en wereldnieuws te brengen komt er een nieuwe rubriek: DS Nieuws.

Door: Jos Hummelen Beeld: Thomas William

Van de tekentafel naar de realiteit: op elk schaalniveau breekt een kritieke fase aan, waarin daadwerkelijk stappen worden gezet om onze aarde leefbaar te houden. Duurzame Student heeft de ambitie om voorop te lopen als het gaat om het aanbieden van nieuws over duurzaamheid in de brede zin van het woord. Dan gaat het dus over onze planeet, maar ook over de mensen die er wonen en over de manier waarop winst gemaximaliseerd wordt.

Abonneer je op onze Facebook of Twitter om als eerste op de hoogte te zijn van positief wereldwijd duurzaamheidsnieuws.

Jos Hummelen

Jos (30) studeerde interdisciplinaire sociale wetenschappen (ASW) en geografie in Utrecht. Woonachtig in Amsterdam geeft Jos aardrijkskunde, maar is nog verbonden met de studentenscéne. Studeren zelf is ook niet klaar. Zo volgt Jos masterclasses bij Verspers en online bij de Harvard University. “In Amsterdam bedachten ze het honderd jaar geleden al: groen is goed voor mensen.” Jos geniet er elke dag van dat dit nog steeds te merken is in onze hoofdstad. Naast passie voor mooie en groene steden en de innovatie die daar plaatsvindt, schrijft Jos opvallend veel over Afrika. Waarom? “Omdat het wel wat meer aandacht verdiend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top