skip to Main Content

De Wilde Stad: we maken deel uit van een spannende natuurfilm

De Wilde Stad: We Maken Deel Uit Van Een Spannende Natuurfilm

De Wilde Stad (2018) laat zien dat de stad geen betonnen doos is, maar eerder een natuurgebied. Het opent je ogen voor het leven dat om ons heen krioelt, terwijl wij opgaan in de waan van de dag met alledaagse haast.

Filmrecensie door Nine de Jonge

Amsterdam, een stad waar halsbandparkieten voorbijvliegen, slechtvalken duiven vastpinnen aan de anti-duivenpinnen en waar gierzwaluwen na acht maanden in de lucht weer samen in hun nestje kruipen. De Wilde Stad geeft de wondere wereld van het dierenrijk weer, als in een natuurdocumentaire. De biodiversiteit in Amsterdam is rijker dan op het platteland, wat grootschalige landbouw kent.

De film is spannend wanneer de jonge meerkoeten het water in gaan en wreed wanneer de meeuwen loeren op hun vele prooien of wanneer de padden verstikkende seks hebben. Ook is de film verrassend, wanneer de Amerikaanse rivierkreeften opduiken. Zelfs de ratten die pizza van de straat eten zijn aandoenlijk.

De Wilde Stad wordt toegankelijk gemaakt door de kat die als hoofdrolspeler de stad verkent. Ook de muziekkeuze van onder andere The Kik en Spinvis maken de film prettig kijkbaar. Het alledaagse krijgt een plek: de onhandige meerkoet en loerende reigers bij de vismarkt. Vele beelden zullen je bijblijven en je vaker om je heen laten kijken.

Gevaar en avontuur liggen op de loer.

Regie: Mark Verkerk, bekend van De Nieuwe Wildernis (2013).

Nine de Jonge

Nine werkt als bedrijfsantropoloog ter bevordering van duurzame ontwikkeling, daarnaast werkt ze bij een platform voor duurzaam onderwijs. Ze heeft een grote interesse in het menselijke gedrag en de achterliggende motivatie hiervan. Naast ecologische duurzaamheid richt ze zich op gender- en seksuele diversiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top