skip to Main Content

20x de leukste groene hotspots in Groningen

20x De Leukste Groene Hotspots In Groningen

Groningen, misschien wel dé studentenstad van Nederland. Wel als je het mij vraagt in ieder geval 😉 Maar waar moet je als duurzame student heen voor je veganistische lunch, duurzame kleding en koffie met havermelk? Dit zijn de leukste groene hotspots van Groningen!

Door: Malou Hessel

Eten en drinken

Feel Good, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 29
Bij Feel Good kan je terecht voor ontbijt (all day!), lunch en diner. Al het eten is vegetarisch, maar je vindt er ook veel veganistische opties.

De Herbivoor, Gedempte Zuiderdiep 59
Bij de Herbivoor wordt uitsluitend plantaardig, biologisch én zoveel mogelijk seizoensgebonden eten geserveerd. Je vindt er voornamelijk salades, maar ook burgers, wraps, soep, pannenkoeken en taart staan op de kaart. Erg lekker!

Bron

FLFL, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 44 / Carolieweg 30
Zoals de naam al doet vermoeden verkopen ze bij FLFL, jawel, falafel! Maar er is meer, ze hebben bijvoorbeeld ook heerlijke shakshuka. Inmiddels hebben ze al twee vestigingen in Groningen.

Het Concerthuis, Poelestraat 30
Geen plek met een volledig vegetarische of veganistische kaart, maar omdat ze er wel veel vega(n) opties hebben én het een hele gezellige plek is verdient het toch een plekje tussen deze hotspots. Gevestigd in het uitgaansgebied van Groningen, dus ook een leuke plek om ‘s avonds een drankje te doen.

Achterwerk, Oosterstraat 13a
In tegenstelling tot Het Concerthuis vind je bij Achterwerk een volledig veganistisch menu! En niet zomaar een menu, maar vegan fine cuisine. Heel geschikt om je niet-vegan vrienden te laten zien dat veganistisch eten echt heel lekker kan zijn.

BRON

De Groene Stoel, Gedempte Zuiderdiep 26
De Groene Stoel biedt een werkplek aan nieuwe Groningers. Er wordt gewerkt met lokale, biologische en seizoensgebonden producten en er zijn genoeg vega(n) opties.


BRON

Mahalo, Verlengde Grachtstraat 1
Deze vegan lunchtent ligt net buiten het centrum, aan de rand van het mooie Noorderplantsoen. Combineer een bezoekje aan Mahalo met een wandeling door het plantsoen en je hebt een top middag!

Bla Bla, Nieuwe Boteringestraat 9
Bla Bla is een volledig vegetarisch restaurant, met ook genoeg veganistische opties. De focus ligt op groenten, dus verwacht geen kaart vol vleesvervangers.

Rå Salat Bar, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 59
Lokaal en biologisch eten in een hip Zweeds jasje. Bij Rå vind je salade-bowls als duurzaam en gezond alternatief voor fast food. Ga voor een bowl van de kaart of stel je eigen salade samen. Extra leuk: onderin Rå vind je ook Lilos Vintage, een kledingwinkel met Italiaanse vintage items.

Lust, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 58
Valt het al op dat de Oude Kijk in ‘t Jatstraat de place to be is voor leuke eettentjes? Bij Lust vind je plantaardig eten én ze hebben een No Waste Soup Program om voedselverspilling tegen te gaan. 

Winkelen

BRON

Appel & Ei, Oosterstraat 25
In Groningen vind je vele vintage- en tweedehandswinkels. Eén van mijn favorieten is Appel & Ei. Deze keten verkoopt tweedehands kleding van goede kwaliteit. Super fijne overzichtelijke winkel waar je vrijwel altijd slaagt!

WAAR, Vismarkt 14
Terug van weggeweest in Groningen: WAAR. Deze keten is waarschijnlijk bij velen bekend. Het is dan ook de ideale plek om een verantwoord cadeau voor iemand te scoren. Planten, woonaccessoires, sieraden, stationary, boeken, je vindt het hier allemaal!

Stardust, Carolieweg 13
Bij Stardust verkopen ze een mix van vintage en nieuwe kleding. Het is een winkel met een hoog hipstergehalte. Naast kleding vind je er onder andere ook accessoires en boeken.


BRON

KokoToko, Oosterstraat 26
KokoToko verkoopt duurzame kleding, accessoires en andere goodies zoals shampoo en tandenborstels. Je vindt er merken als Armed Angels en People Tree. Hele fijne en moderne winkel, met altijd goede muziek op de achtergrond (ook fijn!).

De Stadsakker, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 38
Bij de Stadsakker vind je groenten, fruit en eieren van de lokale boer, maar daarnaast is het vooral ook een winkel voor iedereen met groene vingers. Ze verkopen onder andere zaden, vogelvoer en tuingereedschap. Leuk voor als je je balkon een upgrade wil geven!

Marquant-Department, Oude Boteringestraat 1-1
Hier vind je kleding van merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Misschien niet alleen maar hippe merken, maar je vindt er bijvoorbeeld ook Armed Angels, O My Bag en Matt & Nat.

BRON

Tim Tom, Nieuwe Ebbingestraat 19
Tim Tom is een vintage conceptstore met een overvloed aan interieurspullen, meubels en planten.

Overnachten

Rebel Rebel Hostel, Suikerlaan 21
Als je niet in Groningen woont, maar de stad voor een paar dagen wilt bezoeken is Rebel Rebel Hostel een toffe plek om te overnachten. Dit hostel bestaat uit duurzaam ingerichte zeecontainers en is gevestigd op het voormalige Suikerunieterrein, ook wel bekend van events zoals Paradigm. Rebel Rebel Hostel is gesloten tijdens de winter, dus houd hier rekening mee als je je bezoek aan Groningen plant.

Activiteiten

Zelfoogsttuin Het Proefveld, Kerklaan 30 Haren
Stiekem niet in Groningen, maar wel heel leuk! Bij zelfoogsttuin Het Proefveld kan je je eigen groente, fruit, kruiden en bloemen plukken. Ze hebben meer dan 30 soorten groenten en 15 soorten kruiden.

PlukN, Tarralaan 4
PlukN is bezig een proeftuin van natuurinclusieve landbouw te creëren in het Westpark. Dit houdt in dat landbouw en natuur samengaan, waardoor er geen negatieve impact is op mens en milieu. De proeftuin is nog in ontwikkeling, maar ze verkopen al wel shirts, truien, canvastassen en meer.

BRON

Andere tips: beklim de Martinitoren, bezoek pluktuin Kardinge, maak met de fiets of elektrische scooter een rondje om het Paterswoldsemeer of door de Onlanden en sla ook een bezoekje aan de Suikertuin niet over. Op het voormalig Suikerunieterrein vind je allerlei terrassen, waar regelmatig leuke feestjes zijn. Bij de Paradigm Biergarten kan je bijvoorbeeld terecht voor speciaalbier, fair trade drankjes en veganistische gerechten.

Dit is een selectie van de leukste groene hotspots in Groningen, maar er is meer! Green Office Groningen maakte een interactieve kaart waarop je nog veel meer hotspots vindt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top