skip to Main Content

Zoektocht naar het goedkoopste treinticket moet makkelijker

Zoektocht Naar Het Goedkoopste Treinticket Moet Makkelijker

door: Michel Brinkhuis

Waar je in het buitenland ook bent, je komt er meer Nederlanders tegen. We reizen graag de wereld over. Alleen, voor iedere bestemming het vliegtuig pakken: het voelt misschien wat bezwaarlijker dan het ooit was. Voor veel bestemmingen (en dus city-trips) binnen Europa zijn er duurzamere alternatieven. De meest bekende is natuurlijk de trein. 

Er zijn natuurlijk grote verschillen tussen de trein en het vliegtuig. Vliegen is soms sneller, maar bij de trein hoef je weer niet in te checken met al je bagage. Voor een vlucht moet je eerst naar Amsterdam of Eindhoven, en een trein vertrekt vanuit bijna elke stad. In dit soort verschillen kun je een voorkeur hebben voor het één of het ander. Waar iedereen een voorkeur voor heeft is het vinden van de laagste prijs. En ook daar zit een groot verschil tussen vliegen en de trein.

Wil je een vliegticket zoeken, dan zijn er online honderden websites die je daarmee kunnen helpen. Zoekmachines zoals Skyscanner of Google Flights. Ga je op zoek naar een internationaal treinkaartje, dan heb je dat soort handige tools niet. Er zijn natuurlijk zoekmachines, en ook bij NS International boek je vrij makkelijk online een ticket. Maar als je prijzen wilt vergelijken, om een goeie deal te scoren, dan moet je van goede huize komen. Kortom: veel tijd erin stoppen. 

Locomocheap.nl is een website die dat hoopt te veranderen. Een tool waarmee je makkelijk prijzen voor een treinreis kunt vinden én kunt vergelijken. Het aantal aanbieders is nog heel beperkt, maar groeit gestaag. 

“Toen ik de website lanceerde, vanwege mijn eigen ergernis dat je niet makkelijk prijzen kunt vergelijken, kreeg ik enorm veel positieve reacties. Het laat zien dat mensen behoefte hebben aan meer inzicht in de prijs van een treinvakantie.”, zo vertelt Michel Brinkhuis van Locomocheap.nl. “De site is nu nog vrij basic. Ik hoop de komende periode stappen te kunnen zetten om een volwaardig alternatief voor de grote vliegticket-sites te kunnen bieden.”

Ben je benieuwd naar Locomocheap? Kijk dan op www.locomocheap.nl. Heb je ideeën of feedback? Stuur dan een mailtje naar mail@michelbrinkhuis.nl of via @michelbrinkhuis op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top