skip to Main Content

LITTA, time to light up your bike!

LITTA, Time To Light Up Your Bike!

Guestwriter: Frederieke van der Beek Marketing manager LITTA BV

We hebben het allemaal wel een keer gehad… Je wegwerplampjes zijn gestolen, je bent ze vergeten, ze stoppen er onderweg mee of je hebt praktisch niks om je fiets mee te verlichten. Eindstand, je stapt op je fiets zonder licht. Hierna schaf je wederom nieuwe wegwerplampjes aan. En zo maak je de (vicieuze) cirkel weer rond. Voor je het weet ligt er een paarse envelop op je deurmat met een boete van 60 euro, shit. 

Mathijs ter Kuile viel dit probleem op. Ook hij had hier tijdens zijn studenten tijd al last van. Er moest toch een oplossing zijn om zonder gedoe licht op je fiets te hebben? Hij besloot na het afstuderen aan de TU Delft om zorgeloze fietsverlichting te creëren. De bedoeling was om een lampje te maken met een missie. Een lampje dat het blijft doen, duurzaam en diefstalbestendig is. Bij DuurzameStudent.nl zijn wij erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen rondom deze duurzame fietslampjes. Deze willen we daarom ook graag met jou delen!

Het begon als een kleine hobby in zijn vrije tijd, maar al snel merkte Mathijs dat er veel animo voor was. Samen met zijn vriend Nyckle Sijtsma als concept developer, Jim Teunis als electronics engineer en zijn vader Willem Ter Kuile als industrial design engineer, ging hij aan de slag. 

LITTA is een duurzame vervanging van de wegwerplampjes. De productie vindt op dit moment nog niet plaats in Nederland. Dit is mede door het feit dat de lampjes anders 3 keer zo duur zouden zijn voor jou als koper. Maar gelukkig brengt LITTA wel andere duurzame voordelen!

Maar wat is een LITTA nou echt? Wat en hoe schaf je ze aan?

LITTA 2 is een lampje op zonne-energie die je met een mooie en stevige tie-wrap op 2 manieren aan je fiets kan bevestigen. Met 4 uurtjes zon is je lampje vol en gaat vervolgens tot wel 20 uur mee! Ook in de schaduw vangt LITTA genoeg licht om het te doen. De grote lens zorgt ervoor dat je van voren en van opzij goed zichtbaar bent. De LITTA 2 is momenteel verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en er is ook een mogelijkheid om ze met een logo te bedrukken of in grote aantallen te bestellen. 

Dus, LED’s be friends. Tijd om je fiets duurzaam en goed te verlichten voor maar 20 euro! Met de code: ‘duurzamestudent’ ontvang je 10% korting!

Meer weten over LITTA? 

Instragram: @litta_bikelight

Website: www.litta.nl

Mail: contact@litta.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top