skip to Main Content

Vind jij studieboeken ook zo duur en wil jij je steentje bijdragen voor een beter milieu? 

Vind Jij Studieboeken Ook Zo Duur En Wil Jij Je Steentje Bijdragen Voor Een Beter Milieu? 

Geschreven door: ​​Justin Robles & Tugba Yilmaz

Studieboeken zijn vaak duur en totaal niet duurzaam! Studenten zijn gemiddeld tussen de €400,- en €500,- per jaar kwijt aan studieboeken en 6 op de 10 studenten doet niets meer met hun oude studieboeken. Dat moest anders! Dit was de conclusie van twee Wageningse studenten die nauwelijks meer geld hadden om hun studieboeken te betalen. Met deze gedachte zijn ze ‘Boekshare’ begonnen.

Wat is Boekshare?

Boekshare is een platform waar studenten (online) samen komen om hun (oude) studieboeken te delen. Via het unieke kredietsysteem kan je oude boeken inruilen en coins verdienen. Deze coins (online betaalmiddel) kan je vervolgens weer gebruiken om andere boeken mee te kopen of ze kunnen ingewisseld worden voor geld. Zo kan je dus niet alleen geld besparen op de aanschaf van studieboeken, maar ook geld verdienen aan de verkoop ervan! 

Bij het maken van een Boekshare account kun je aangeven wat en waar je studeert. Het algoritme van Boekshare koppelt zoveel mogelijk studenten van dezelfde hogeschool/universiteit aan elkaar. Met de chatfunctie kan je gemakkelijk andere studenten een bericht sturen om met elkaar af te spreken. Op deze manier bespaar je op verzendkosten en hoeven er minder pakketjes verstuurd te worden.  

Waarom je (oude) studieboeken delen?

Duurzaamheid staat centraal bij Boekshare. We weten allemaal dat de aanschaf van tweedehands artikelen beter is voor het milieu dan het kopen van nieuwe artikelen. Bij (studie)boeken scheelt dit ook enorm. De cijfers liegen er niet om. De papierindustrie heeft een enorme CO2-uitstoot, namelijk zo’n 7 procent van de totale jaarlijkse wereldwijde uitstoot. Met ieder boek dat je tweedehands koopt in plaats van nieuw, wordt het milieu 0,4kg CO2-uitstoot bespaard. 

Met Boekshare kan je daarnaast enorm veel geld besparen op studieboeken. Door steeds weer je oude boeken in te leveren en coins te verdienen, hoef je in veel gevallen niets bij te betalen voor de boeken voor het komende blok/semester. In tegenstelling tot andere platformen wordt er bij Boekshare niet gewerkt met commissie zodat je zoveel mogelijk overhoudt aan de verkoop van jouw boeken. Ook de verzendkosten gaan niet af van het bedrag dat jij verdient. 

Studieboeken kopen via Boekshare is naast duurzaam en voordelig ook veilig. Als een verkoper het boek niet opstuurt of als de kwaliteit niet bevalt, krijgt de koper gewoon zijn of haar geld terug.

Kortom, door lid te worden van Boekshare bespaar je veel geld en ben je duurzaam bezig ;)Welk boek ga jij als eerste delen op Boekshare?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top