skip to Main Content

Zo reis je als student duurzaam door Nederland

Zo Reis Je Als Student Duurzaam Door Nederland

Geschreven door: Lucas Post, SnappCar

Als student pak je waarschijnlijk het vaakst de fiets of het OV wanneer je op pad gaat. Vaak lekker goedkoop en ook nog eens duurzaam! Maar heb je weleens aan deelvervoer gedacht? Dan deel je bijvoorbeeld een scooter of auto met anderen, waardoor je er niet zelf eentje hoeft te bezitten maar er toch gebruik van kan maken om zo alle uithoeken van Nederland te kunnen bereiken. Een ander groot pluspunt: deelvervoer is ook super duurzaam! We zetten alle voordelen voor je op een rijtje.

Altijd een auto bij de hand

Een vorm van deelvervoer is autodelen, waarbij meerdere mensen gezamenlijk gebruikmaken van één auto. Handig als je af en toe een auto nodig hebt, bijvoorbeeld voor een ritje naar je ouders in het weekend of wanneer je nieuwe meubels ophaalt bij de Ikea.

In plaats van zelf een auto aan te schaffen, kan je een deelauto huren van mensen die wel een auto bezitten maar deze niet constant gebruiken. Hierdoor staat hij niet onnodig stil voor de deur. Er bestaan meerdere platforms waarop je auto’s kan delen met buurtgenoten, zoals SnappCar. Ook zijn er bedrijven die deelauto’s aanbieden. 

Autodelen biedt meerdere voordelen voor studenten:

Voordeel 1: Flexibiliteit en gemak

Als student heb je vaak een druk schema en is het niet altijd praktisch om een eigen auto te bezitten, bijvoorbeeld vanwege de hoge kosten en parkeren in het stadscentrum. Autodelen geeft je de vrijheid om op elk gewenst moment een auto te gebruiken, zonder je zorgen te hoeven maken over onderhoud en hoge kosten.

Let wel: om een deelauto te kunnen huren, moet je minimaal 21 jaar zijn en één jaar je rijbewijs hebben. Wil je een busje huren, bijvoorbeeld voor een verhuizing naar je studentenkamer? Daarvoor moet je minimaal 23 jaar zijn. 

Voordeel 2: Kostenbesparing

Het bezitten van een eigen auto brengt veel kosten met zich mee, zoals verzekeringen, belastingen en brandstof. Door te kiezen voor autodelen heb je deze kosten niet en betaal je alleen voor het gebruik van een auto wanneer je deze daadwerkelijk nodig hebt.

Voordeel 3: Duurzaamheid

Autodelen draagt bij aan een duurzamere levensstijl. Als mensen gezamenlijk gebruikmaken van een auto, zijn er minder auto’s nodig en hoeven er dus ook minder geproduceerd te worden. Daarbij betaal huurders bij autodelen per gereden kilometer, waardoor ze niet meer kilometers rijden dan nodig. Zo wordt er minder CO2 uitgestoten dan wanneer ze in een eigen auto zouden rijden.

Ook ontstaat er meer ruimte voor groenvoorzieningen, doordat er minder auto’s nodig zijn en dus het aantal parkeerplekken omlaag kan. Zo zorgen we samen voor een duurzame toekomst!

Handig voor studenten

Kortom, autodelen biedt studenten de mogelijkheid om op een flexibele en kostenefficiënte manier van een auto gebruik te maken, zonder de lasten van een eigen auto. Het is een duurzaam alternatief dat past bij de levensstijl en behoeften van studenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top