skip to Main Content

ParisCity guide: The sustainable and vegan one!

ParisCity Guide: The Sustainable And Vegan One!

Vanuit Amsterdam sta je in 3,5 uur in het prachtige Parijs!

In Parijs is zoveel meer te zien dan alleen de Eifeltoren. Alhoewel je daar natuurlijk ook even langs moet lopen. De stad ontdek je natuurlijk te voet want er is zoveel te zien. Ook als veganist kan je er goed vertoeven. Hieronder geef ik je genoeg tips voor vegan en duurzame dagen in de hoofdstad van Frankrijk!

To do in Paris:

 1. Aujourdhui demain Vegan Concept store.

Deze hotspot is alles ineen. De koffie is hier top; het eten vegan en je kan er duurzame merken shoppen! (42 Rue du Chemin Vert) 

 1. Ontdek de tweedehands markten waar bewoners hun spulletjes verkopen. Bekijk ook de enorme vlooienmarkt: Marché Dauphine bij Porte de Clingnancourt. 
 2. Breng een bezoekje aan het Louvre. Wist je dat het Louvre  (en nog 14 anderen musea in Parijs) gratis zijn voor mensen onder de 26! Stukje ouder? Op de eerste zondag van de maand zijn deze voor iedereen gratis! Ontdek bijvoorbeeld meer over Picasso tijdens de nieuwste collectie ‘Picasso Celebration: The Collection in a New Light’. Van 7 maart t/m 27 augustus in Musée Picasso Paris. Dit museum is gehuisvest in het prachtige Hotel Salé (5 Rue de Thorigny).

 1. Komt tot rust in een van de prachtige parken van Parijs. Van kleine binnentuinen met fonteinen tot grote statige parken met grote lanen. Ik raad je ook echt de prachtige tuinen van Jardin les Plants aan. Naast deze tuinen kan je ook een betaald bezoek brengen aan de botanische serres, de dierentuin en een galerij waaraan aan de hand van levensechte opgezette dieren de geschiedenis van de evolutie te zien is. (57 rue cuvier, 5e arrondissement) 

Vegan hotspots  

 1. Sweet rawmance

Hier eet je de meest geweldige vegan brunch! Je betaalt wel minimaal 30 euro per persoon, maar de verschillende gerechten en smoothies zijn het meer dan waard. Ze hebben een luxe en relaxte binnentuin. Aan de voorkant zitten is ook niet verkeerd: je kijkt uit naar een groene heuvel met bovenop de Basiliek Du Sacre-couer. (17 Place Saint-Pierre, 18e arrondissement)

 1. Un Monde Vegan

Je eigen vegan lunch samenstellen? Altijd een goed en lekker idee. Waan je in de grote supermarkt Un mode vegan. Je raadt het al: alles is hier veganistisch. (64 Rue Notre Dame de Nazareth, 3e arrondissement)

 1. La Palanche d’Âulac

In dit vegan Vietnamese restaurant hebben ze super lekkere en verse gerechten. Op de kaart zie je soepen, spring rolls, salades en verschillende noodle gerechten. Je betaalt voor een bord maximaal 13 euro. Deze prijzen zijn (nu nog) laag, in vergelijking met de rest van Parijs. (13 Rue Rodier, 3e arrondissement)

 1. Jah Jah By Le Tricycle

Nog een restaurant met gangbare prijzen! Bij dit vega(n) restaurant krijg je de meest kleurrijke en diverse borden voorgeschoteld (zie foto). Je kan er terecht voor brunch en avondeten. (11 Rue des Petites Écuries, 10e arrondissement) 

 1. FelicitéParis

Toe aan een zoet tussendoortje?Bij deze patisserie verkopen ze Ben en Jerry’s ijsbolletjes. Ga voor vegan cookie dough zou ik zeggen. (1 rue tardier, 18e arrondissement)

 1. Cloud cakes 

Dé plek voor een koffiepauze met de lekkerste vegan taartjes! Maar je bent hier niet alleen voor zoetigheid; je kan hier ook ontbijten, brunchen en lunchen. Cloud Cakes heeft 2 locaties, waarvan eentje op 6 Rue Mandar in het 2e arrondissement. 

 1. Hank Vegan burger

Zin in comfort food? Ga naar het kleine maar gezellige Hank vegan burger. Je betaalt hier tussen de 9-16euro voor een vegan burger. Ze hebben 2 locaties; in het 3e arrondissement en de 9e

 1. So nat 

So nat is een unieke lunchplek in Parijs. Hier krijg je jouw gezonde en heerlijke lunch geserveerd in een bowl, hiervoor betaal je rond de 10 euro. Op werkdagen zijn ze geopend van 11:30-15:30. (5 Rue Bourdaloue, 9e arrondissement)

Andere hotspots bezoeken?

Ben je benieuwd naar andere steden? Bekijk dan onze andere Green Guides, van bijvoorbeeld:

Volg @Duurzaamdevries op Instagram voor meer duurzame lifestyle tips en recept inspiratie! 🌱✨

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top