skip to Main Content

Duurzame Studenten(complexen)

Duurzame Studenten(complexen)

Onder de studenten zijn ze wel bekend: de grote studentencomplexen. Hier wonen veel jongeren dicht op elkaar die echt niet allemaal bezig zijn met duurzaamheid. Hoe vervelend is het als jij bewust de verwarming uit laat, maar je huisgenoot die 5 minuten later weer aanzet? Of als je toch regelmatig plastic in je restafvalbak blijft vinden? SSH (Stichting Studenten Huisvesting), de beheerder van deze studentencomplexen in onder andere Utrecht, ziet daar ruimte voor verbetering. Zij zijn momenteel bezig met een aantal pilotprojecten in Utrecht om hun bewoners meer te betrekken bij de duurzaamheid in hun huis, en dat doen ze in samenwerking met DuurzameStudent.nl! 

Wat is de klimaatkalender van SSH?

Wat is de klimaatkalender van SSH? paragraph image - Duurzame studentencomplexen - Duurzame Student

Het eerste project is een levensgrote adventskalender die beneden in de hal van het gebouw staat. Voor 18 dagen lang kunnen de bewoners elke dag een vakje openmaken met een nieuwe opdracht, tip of gadget voor het verduurzamen van hun huis en leven. Zo zit er bijvoorbeeld een link naar een douche playlist in, om je douchebeurten lekker kort te houden. Ook vind je er de tip om eens een empty-the-freezer dinner te houden. Zo eet je al je restjes uit je vriezer samen met wat vrienden op. Daarna kun je makkelijk je vriezer ontdooien, wat een hele hoop energie bespaard. 

Daarnaast is er ook een vakje met een link naar een webpagina met recepten van DuurzameStudent.nl! Hier vind je drie vegan recepten, geschreven door onze eigen redacteuren. Voor meer recepten, check onze site! Studenten die actief meedoen met de kalender kunnen ook nog een prijs winnen. Na twee maanden wordt de kast verplaatst naar de volgende studentencomplexen. 

De duurzame huisavonden in studentencomplexen

Het andere project waar SSH mee bezig is, is de duurzame huisavond. Dit is op dit moment nog een pilot in één gebouw, maar als het een succes is zal het uitgebreid worden. Elke gang krijgt een envelop door de brievenbus met als inhoud een totaalpakket om een duurzame huisavond te houden. In het pakket zitten onder andere een poster om die afspraken op te kunnen schrijven, en een flyer (van gerecycled papier natuurlijk) met tips en nog een keer de link naar de recepten en artikelen van DuurzameStudent.nl. De bedoeling is dat de bewoners het met elkaar gaan hebben over hoe ze samen kunnen verduurzamen en hier afspraken over vastleggen. Ook hier geldt weer: de studenten die hun huisavond vastleggen en opsturen naar SSH maken kans op een prijs! 

Twee hele mooie projecten dus, die hopelijk goed in de smaak vallen bij de bewoners en verder uitgebreid kunnen worden. Wij zijn in ieder geval trots dat we hieraan hebben kunnen bijdragen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top