skip to Main Content

Green City Guide: Den Haag

Green City Guide: Den Haag

Den Haag is, op Rotterdam na, de grootste gemeente van ons land. De stad heeft veel monumenten en cultuur, zoals musea en natuur. Vanuit de stad fiets je zo via de duinen naar het strand waardoor je de stad kan combineren met natuur en rust. Een stad die veel te bieden heeft en dus genoeg plek voor duurzame hotspots. Ik geef je graag alle nodige tips voor het politieke hart van Nederland!

Lunchplekken en restaurants met vegan opties

Bij een stad bezoeken hoort natuurlijk ook lekker lunchen. Wij geven de voorkeur aan een veganistische lunch omdat dit de minste impact heeft op het klimaat. Daarnaast is het ook vaak een stuk lokaler en verser. Ga deze lunch- en koffieplekken dus vooral zelf uitproberen!

 1. Birdflower (Professor Kaiserstraat 55).
Paragraph image - Lunchplekken en restaurants met vegan opties - Duurzame Student
 1. Foam food (Frederikstraat 44). Vegan ontbijt, lunch en catering. 
 2. Sababa. Fastfoodrestaurant met 3 locaties in Den Haag, met veel Vegan opties! 
 3. Ali’s Lebanese incredible sandwiches (Regentesseplein 228). Hier vind je goddelijke vegan wraps en sandwiches.
Paragraph image - Lunchplekken en restaurants met vegan opties - Duurzame Student
 1. Vegan pizza bar, in Den Haag en Rotterdam. Als veganist kun je hier alles kiezen van de kaart.
 2. Vegane glorie (Douzastraat 1). Vegane Glorie is een 100% veganistisch restaurant. Ook als plantenliefhebber ben je hier op de juiste plek, door de prachtige inrichting. 

Eigen verpakkingen en een vegan supermarkt 

Den Haag heeft natuurlijk talloze supermarkten. Maar ik besteed ook graag aandacht aan de wat duurzamere en unieke supermarkten. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een plek waar je je eigen verpakkingen mee kan nemen. We produceren namelijk veel te veel afval. Het is heel erg belangrijk dat we allemaal bijdragen aan het minimaliseren van ons afval. De beste manier om dit te doen is door het aantal wegwerpartikelen dat je gebruikt te verminderen. Lees hier ook meer over zero waste. 

 1. Lekker Nassuh (Helena van Doeverenplantsoen 3).

Hier haal je elke woensdag een pakket met verse groenten, uit de regio, geteeld zonder gif en kunstmest en zonder verpakkingsmateriaal.  In een pakket vind je ten minste 7 verschillende groenten; vers, gezond en erg lekker!

 1. Veggie4U (Weimarstraat 76).

Veganistische en vegetarische supermarkt. Als veganist kijk je hier je ogen uit. Ik heb nog nooit zoveel vegan producten bij elkaar gezien. Persoonlijke favoriet: de vegan spekkoek, gevaarlijk lekker! 

Paragraph image - Eigen verpakking en een vegan supermarkt - Duurzame Student
 1. De Haagse markt (Herman Costerstraat).

De Haagse Markt is de grootste openluchtwarenmarkt in Nederland en behoort zelfs tot de grootste markten van Europa. Shop bij veel kramen voedingswaren in je eigen verpakking.

Kringloopwinkels in Den Haag

Tweedehands spullen kopen is het meest duurzame wat er bestaat. Er zijn genoeg mensen die hun spullen wegdoen terwijl ze nog zo goed als nieuw zijn: gun het dan een tweede leven!

 1. Kringloop de Beek (Beeklaan 261).

Ik zag hier producten die nog zo goed als nieuw waren! Zie foto.

Paragraph image - Kringloopwinkels in Den Haag - Duurzame Student
 1. Kringloop Den Haag-Weimarstraat (Weimarstraat 81).

Op loopafstand van de bovenstaande kringloop. Hier vind je van alles wat, zoals bijvoorbeeld keukenproducten, meubels en plantenpotten. 

Duurzame activiteiten in Den Haag

Een bezoekje aan Den Haag kan je ook mooi combineren met een duurzame activiteit. Dus niet eindeloos shoppen bij Fast Fashion ketens maar iets doen waarbij je ook iets goeds doet voor de stad zelf en je eigen ontwikkeling. Ontdek snel wat er allemaal te doen is! 

 1. Gratis SUP’en en zwerfafval opvissen.

Combineer het duurzame met iets leuks! In de maanden mei t/m septemberkan je op donderdagen gratis een rondje SUP’en en zwerfafval opvissen in de Haagse grachten. Zet het dus alvast in je agenda voor volgend jaar!

 1. Escher in het paleis (Lange Voorhout 74).

Bewonder de prachtige werken van kunstenaar Escher, persoonlijk één van mijn favoriete kunstenaars. 

 1. Museon Omniversum (Stadhouderslaan 37).

Hier draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Ga op wereldreis door het museum en leer alles over onze planeet. Museon brengt ook actuele problemen aan het licht. Bijvoorbeeld over plastic vervuiling en het veranderende klimaat. Daarover leer je meer in de tentoonstelling ‘Planet or plastic’.

 1. De Naaierij (Suezkade 48).

De dames van de Naaierij reparen jouw kapotte kleding op een creatieve manier. Maar je kunt ook een workshop doen en zelf leren repareren. Lekker duurzaam en zo maak je de wereld een stukje groener. En dat is precies wat de dames met hun Naaierij willen bereiken.

 1. Pluk! (Loosduinse Hoofdstraat 1184a).

Neem een kijkje in het voedselbos van Pluk! Iedere donderdag van 10.00 tot 13.00 ben je welkom.

Paragraph image - Duurzame activiteiten in Den Haag - Duurzame Student

Uniek kijkje in de oude Japanse tuin 

Ik sluit graag af met de opening van de ruim honderd jaar oude Japanse Tuin! In de Aziatische eyecatcher van Landgoed Clingendael (Wassenaarseweg) vind je allerlei zeldzame bomen en planten. Bewonder de tuin tussen zaterdag 14 oktober en zondag 29 oktober. In het weekend kan het druk zijn dus ik raad je aan om doordeweeks te gaan.

Paragraph image - Uniek kijkje in de oude Japanse tuin - Duurzame Student

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top