skip to Main Content

Groene kerstmarkt bezoeken? Dit zijn de duurzaamste in Nederland en Duitsland

Groene Kerstmarkt Bezoeken? Dit Zijn De Duurzaamste In Nederland En Duitsland

Warme glühwein in de hand, de geur van dennennaalden en gemberkoek, je geliefden om je heen. Je raad het al: de kerstperiode komt er weer aan. Als je dan toch kerstvakantie hebt, bezoek vooral eens een kerstmarkt. Die heb je zowel in Nederland als in het buitenland! Ik licht graag 6 bijzondere kerstmarkten voor je uit in Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Rotterdam, Hamburg en Frankfurt.

Groene kerstmarkt - paragraph header - Kerstmarkten in Nederland - Cafe de Ceuvel - Duurzame Student
Foto: Your Litlle Blackbook

De duurzame kerstmarkt in de hoofdstad. De plek voor een glaasje glühwein en huisgemaakte vegan snert. Je vindt hier allerlei duurzame partners dus dit is de plek om een leuk en duurzaam kerstcadeautje te scoren! Twee weekenden bij Café de Ceuvel: 9/10 december en 16/17 december.

Groene kerstmarkt - paragraph header - Kerstmarkten in Nederland - Utrecht - Duurzame Student
Foto: Kerstmarkten

In het weekend van 9 en 10 december vind je een knusse kerstmarkt in Utrecht. De markt bij Molen de Ster is een waar winterparadijs. Bij meer dan 50 kraampjes scoor je unieke cadeautjes van lokale makers en kunstenaars. Bijzonder is dat je ook een gratis rondleiding in de molen kan krijgen! 

Voor meer info check de website van kerstmarkten

Groene kerstmarkten - paragraph header - Kerstmarkten in Nederland - Arnhem - Duurzame Student
Foto: Landleven

Ervaar een echte oud-Hollandse winter in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Je doet hier nostalgische oud-Hollandse spellen, rolschaatst over de splinternieuwe baan en luistert naar kerstmuziek. De locatie is prachtig: je bent namelijk omringd door historische molens, huizen en werkplaatsen. Daarnaast zijn er in die oude werkplaatsen ook demonstraties van oude en vooral nog zinvolle ambachten. Probeer vooral ook de ambachtelijke delicatessen en streekgerechten. Deze editie van Landleven Winter is op 8, 9 en 10 december 2023 in het Openluchtmuseum!

Check de website voor meer info. 

Groene kerstmarkten - paragraph header - Kerstmarkten in Nederland - Rotterdam - Duurzame Student
Foto: The Maker Market

Op de binnenplaats van het Groot Handelsgebouw, in Rotterdam, vindt dehet rondreizende ‘The Maker Market Kersteditie’ plaats. Dit is een gratis markt vol met kleine creatieve makers van allerlei vakgebieden. Je vindt er onder andere prachtige printen, sieraden en biologische lekkernijen. Perfect om een uniek kerstcadeau te scoren! Daarnaast kan je ook genieten van live-muziek en workshops.

Let op: de markt is maar 1 dag in Rotterdam op 17 december 2023, van 12:00 tot 17:00 uur. Op 16, 23 en 24 december vindt deze markt ook in Amsterdam plaats. Check voor meer informatie: https://www.themakermarket.nl/data-markten

Groene kerstmarkt - paragraph header - Kerstmarkten in Duitsland - Hamburg - Duurzame Student
Foto: Jan

Combineer je stedentrip naar Hamburg met deze bijzondere kerstmarkt. Hier vind je geen plastic verpakkingen. Wel lokale, biologische en Fairtrade producten. Daarnaast wordt alle stroom opgewekt door groene stroom. Het motto van deze markt is dan ook: “Kunst statt Kommerz”. Dit betekent: kunst in plaats van commercie. Dat matcht goed met de visie van een duurzame student! De kerstmarkt is geopend van 23 november t/m 30 december 2023. 

Kies je ervoor om naar Hamburg te gaan? Check dan vooral ook even de Green City Guide Hamburg van Duurzame student Charlotte. 

Voor meer info over de kerstmarkt kijk je op de website van NS.

Groene kerstmarkt - paragraph header - Kerstmarkten in Duitsland- Frankfurt - Duurzame Student
Foto: Jan

De kerstmarkt in Frankfurt geeft ook aandacht aan inclusiviteit, oftewel de LHBTIQ+-community. Deze community viert hier namelijk ook ieder jaar Rosa Weihnacht. Wat dat inhoudt? Een lila kerstboom, roze kerstmutsen en zoete Feuerzangenbowle (geflambeerde wijn met kruidnagels, kaneelstokjes, steranijs, citroen en sinaasappelschillen). De Frankfurter Weihnachtsmarkt is trouwens één van de oudste kerstmarkten ter wereld. Sinds 1393 bestaat deze kerstmarkt al! Inmiddels heeft het zo’n 200 sfeervolle kraampjes, duizenden lichtjes en lokale delicatessen. De markt bevindt zich in de gehele binnenstad. Vanaf de oevers van de rivier de Main, dwars door de winkelstraten naar het kloppend hart, het plein Römerberg. De kerstmarkt in Frankfurt is geopend van 27 november t/m 21 december 2023.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top