skip to Main Content
Malou Hessel
Eindredacteur

Malou studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde in Groningen. Hoewel ze nu is afgestudeerd, begeeft zij zich nog veel in de studentenwereld. Daarnaast probeert ze haar leven steeds meer te verduurzamen en wil ze anderen graag inspireren om dit ook te doen. Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor taal, die ze graag in praktijk brengt door te schrijven en redigeren. Met veel plezier zorgt zij er nu voor dat de artikelen (hopelijk) foutloos op DuurzameStudent.nl verschijnen.

Vera Kurpershoek
Hoofdredacteur

Vera doet de master Cultural Anthropology: Sustainable Citizenship aan de Universiteit Utrecht. Hier wordt de driehoeksverhouding tussen People, Planet en Profit onderzocht aan de hand van onderzoeksmethoden uit de Antropologie. Tijdens haar bachelor Liberal Arts & Sciences leerde Vera maatschappelijke problemen te onderzoeken met een interdisciplinaire aanpak. Met haar specialisatie in Postcolonial & Genderstudies leerde ze onderwerpen als gender, etniciteit en religie kritisch te analyseren binnen de huidige maatschappij. Haar expertise: sociale duurzaamheid. 

 


Aoife Fleming
Redacteur

Aoife studeert in Leiden en doet daar de bachelors rechten en international relations. Bij de Green Office zet ze zich in voor meer duurzame oplossingen binnen de universiteit. Naast duurzaamheid is ze ook geïnteresseerd in politiek; een combinatie van deze twee interesses kun je terugvinden in haar artikelen op DS.nl die gericht zijn op het bewerkstelligen van veranderingen binnen bedrijven en overheidsbeleid.

Gloria Figaroa
Redacteur

Gloria bevindt zich nu in de eindfase van haar studie International Business, en heeft tijdens haar uitwisseling in Brazilië haar grote passie gevonden: duurzaamheid. Door middel van haar specialisatie in Supply Chain Management heeft zij zich verdiept in onderwerpen als de circulaire economie, reversed-logistics, en closed-loop supply chains, maar ook in het dagelijkse leven is zij constant op zoek naar manieren waarop het beter kan. “I always wondered why somebody didn’t do something about that, then I realized I am somebody”.

Gwen Aartsma
Redacteur en webdesign

Met haar studie Sustainable Business and Innovation is Gwen dagelijks bezig met duurzaamheid. Tijdens haar werk bij uiteenlopende bedrijven zag zij de uitdagingen waar onze generatie mee te maken heeft. Met Duurzame Student hoopt zij te stimuleren dat studenten hun kennis over duurzaamheid en mogelijk oplossingen met elkaar delen. Om dit zo prettig mogelijk te maken houdt zij zich bezig met het design voor de website. Neem dus vooral contact op voor suggesties voor verbetering! Naast het ondersteunen van de communicatie, draagt zij soms ook bij door zelf kennis te delen over duurzame kwesties.

Isabel Brenner
Redacteur

Isabel heeft een bachelor in Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en studeert momenteel af van de master Design Cultures aan de VU Amsterdam. Voor haar scriptie doet ze onderzoek naar Sustainable Fashion en transparante communicatie binnen de kleding industrie. In de online tijdschrift wereld heeft ze geschreven voor een Amsterdams lifestyle tijdschrift over o.a. eten, mode en reizen. Ze deelt graag haar ervaringen en vraagstukken over duurzaamheid en hoopt via De Duurzame Student helderheid te scheppen over een makkelijke betrokken lifestyle voor studenten.

Jos Hummelen
Redacteur

Jos (30) studeerde interdisciplinaire sociale wetenschappen (ASW) en geografie in Utrecht. Woonachtig in Amsterdam geeft Jos aardrijkskunde, maar is nog verbonden met de studentenscéne. Studeren zelf is ook niet klaar. Zo volgt Jos masterclasses bij Verspers en online bij de Harvard University. “In Amsterdam bedachten ze het honderd jaar geleden al: groen is goed voor mensen.” Jos geniet er elke dag van dat dit nog steeds te merken is in onze hoofdstad. Naast passie voor mooie en groene steden en de innovatie die daar plaatsvindt, schrijft Jos opvallend veel over Afrika. Waarom? “Omdat het wel wat meer aandacht verdiend.”

Justine Amelung
Redacteur

Justine is na haar bachelor aan University College in Rotterdam begonnen aan de master Sustainable Development in Utrecht. In haar studie realiseerde ze zich dat alles op de wereld verbonden is, en we samen moeten werken om de wereld duurzaam te maken. Door actief te zijn bij NJR en te schrijven voor de DS.nl probeert ze jongeren te activeren
en inspireren. Hiernaast houdt ze van fotograferen, koken en reizen.

Lieke Smets
(Beeld)redacteur

Met een bachelor in communicatie weet Lieke als geen ander hoe ze mensen kan inspireren, choqueren, verrassen of in ieder geval: raken. Dat vertaalt ze nu graag naar haar artikelen op Duurzame Student én de beelden die ze kiest voor haar eigen artikelen en die van haar mede-redacteuren. Lieke wil lezers aanmoedigen om kleine stappen te zetten en tegelijkertijd het gesprek over de noodzakelijkheid van duurzaamheid openen. Zodoende schrijft Lieke over een veelvoud aan onderwerpen, waarin ze wel altijd toegankelijk en luchtig probeert te blijven en hier en daar een grapje maakt. Als de duurzaamheidswereld namelijk iéts kan gebruiken is het humor, vindt Lieke. 

Michelle Otter
Redacteur

Michelle probeert met haar achtergrond in gezondheidswetenschappen en haar huidige Master Environmental Science de gezonde en gelukkige mens te linken aan een gezond milieu. Ze gelooft dat we grote stappen kunnen zetten richting een duurzamere wereld door
iets verder te kijken en door actief te luisteren naar het andere verhaal. Door te schrijven voor Duurzame Student probeert ze zelf zo’n frisse blik te bieden.

Mirjam Hazenbosch
Redacteur

Mirjam studeerde af van University College Utrecht met een BSc in biologie en scheikunde. Sinds september 2016 werkt ze aan haar PhD aan de University of Oxford. Voor haar onderzoek bestudeert Mirjam hoe de voedselproductie in Papoea-Nieuw-Guinea kan worden verduurzaamd. Haar passie voor duurzaamheid heeft ze ontwikkeld tijdens haar reizen naar onder andere China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Graag deelt ze haar ervaringen zodat anderen een beetje met haar mee kunnen reizen en wellicht wat inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen projecten!

Natalie van Dis
Redacteur

Natalie doet de master Environmental Biology, met een specialisatie in Behavioural Ecology, aan de Utrecht Universiteit. Ze heeft altijd al een grote passie gehad voor de natuur, en wil zich in de toekomst dan ook richten op natuurbescherming in al zijn veelvoud. Eén manier is mensen inlichten over de milieuproblemen die we hebben en wat zij daar als individu aan kunnen doen.

Nine de Jonge
Redacteur

Nine werkt als bedrijfsantropoloog ter bevordering van duurzame ontwikkeling, daarnaast werkt ze bij een platform voor duurzaam onderwijs. Ze heeft een grote interesse in het menselijke gedrag en de achterliggende motivatie hiervan. Naast ecologische duurzaamheid richt ze zich op gender- en seksuele diversiteit.

Nine de Pater
Redacteur

Nine studeert Environmental Sciences in Wageningen en ze studeert af in de richting Environmental Policy. Met deze studie is ze al dagelijks bezig met de invloed van mensen op hun omgeving en andersom. Naast haar studie doet ze allemaal dingen voor een duurzame samenleving. Ze is actief bij Fossil Free en de Nederlandse klimaat beweging. Ook is ze betrokken bij het opzetten van een platform om jongeren te betrekken bij natuurbeheer en -beleid.

Onna Malou van den Broek
Redacteur

Onna Malou van den Broek is vanaf september 2017 PhD kandidaat aan King’s College University, Londen. Haar PhD onderzoek richt zich op de rol die bedrijven vervullen binnen sociale issues en duurzaamheid, zowel via hun eigen activiteiten als via politieke kanalen. Afgelopen jaar liep zij stage bij het “Business for Peace” platform van de Verenigde Naties. Ze schrijft ook voor de European Policy Group van de King's College Student Think Tank. Haar interesse ligt in het benaderen van duurzaamheid vanuit een economisch perspectief. Om hedendaagse sociale problemen aan te pakken hebben we de macht en de bronnen van bedrijven nodig, het is daarom aan ons om hen te activeren hiermee aan de slag te gaan!

Rafaël Vos
Redacteur

Rafaël is bezig met zijn master Chemistry aan de Universiteit Leiden. Hier volgt hij de richting ‘Energy & Sustainability´ omdat hij gelooft dat scheikunde een cruciale rol speelt in het verduurzamen van onze wereld. Binnen de chemie heeft hij zich gespecialiseerd in (elektro)katalyse. Via de Duurzame Student hoopt hij ook andere studenten mee te geven wat voor een rol de natuurwetenschappen, en scheikunde in het bijzonder, spelen in een duurzame wereld.

Rosemarijn Zandt
Redacteur

Tijdens haar studie journalistiek ontwikkelde Rosemarijn een interesse voor creatief schrijven. Met haar artikelen wil ze anderen informeren om meer bewust en duurzaam te leven. Haar passie voor duurzaamheid ontwikkelde ze tijdens haar surf-vakanties. Om een steentje bij te dragen aan het verminderen van de plasticsoep is Rosemarijn aan het recyclen geslagen, koopt ze zo min mogelijk plastic producten en is altijd op zoek naar tips voor een duurzamer leven.

Sheline Kap
Redacteur

Sheline richt zich als cultureel antropoloog primair op politieke ecologie, waarbij er gekeken wordt naar duurzaamheidsvraagstukken vanuit meerdere disciplines. Daarnaast is zij ook bezig met sociale duurzaamheid waaronder gender- en etnische diversiteit en feminisme. Ze probeert op een gepaste manier haar omgeving te beïnvloeden door mensen bewust te maken van hun gedrag en antropocentisch gedachtegoed en raakt in eindeloze discussies met klimaatsceptici. Dit motiveert haar om te blijven lezen en verder te denken over duurzaamheid en de juiste retorische middelen te vinden om mensen van haar standpunt te overtuigen.

Vera Vrijmoeth
Redacteur

Vera is een gedreven wereldverbeteraar die idealisme met realisme combineert. Op University College Utrecht verdiepte Vera zich in Milieuwetenschappen en Internationale betrekkingen. Momenteel doet ze de master ‘Inequalities and Social Science’ aan de London School of Economics and Political Science. Het blootleggen van verbindingen tussen klimaat verandering, steeds groter wordende sociale ongelijkheid en de (weder)opkomst van populistische bewegingen drijft haar. In haar artikelen op DS zal ze schrijven over deze wereldwijde ontwikkelingen.

Back To Top