skip to Main Content
Vera Kurpershoek
Hoofdredacteur

Vera doet de master Cultural Anthropology: Sustainable Citizenship aan de Universiteit Utrecht. Hier wordt de driehoeksverhouding tussen People, Planet en Profit onderzocht aan de hand van onderzoeksmethoden uit de Antropologie. Tijdens haar bachelor Liberal Arts & Sciences leerde Vera maatschappelijke problemen te onderzoeken met een interdisciplinaire aanpak. Met haar specialisatie in Postcolonial & Genderstudies leerde ze onderwerpen als gender, etniciteit en religie kritisch te analyseren binnen de huidige maatschappij. Haar expertise: sociale duurzaamheid. 

 

Malou Hessel
Eindredacteur

Malou studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde in Groningen. Hoewel ze nu is afgestudeerd, begeeft zij zich nog veel in de studentenwereld. Daarnaast probeert ze haar leven steeds meer te verduurzamen en wil ze anderen graag inspireren om dit ook te doen. Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor taal, die ze graag in praktijk brengt door te schrijven en redigeren. Met veel plezier zorgt zij er nu voor dat de artikelen (hopelijk) foutloos op DuurzameStudent.nl verschijnen.


Aoife Fleming
Redacteur

Aoife studeert in Leiden en doet daar de bachelors rechten en international relations. Bij de Green Office zet ze zich in voor meer duurzame oplossingen binnen de universiteit. Naast duurzaamheid is ze ook geïnteresseerd in politiek; een combinatie van deze twee interesses kun je terugvinden in haar artikelen op DS.nl die gericht zijn op het bewerkstelligen van veranderingen binnen bedrijven en overheidsbeleid.

Gloria Figaroa
Redacteur

Gloria bevindt zich nu in de eindfase van haar studie International Business, en heeft tijdens haar uitwisseling in Brazilië haar grote passie gevonden: duurzaamheid. Door middel van haar specialisatie in Supply Chain Management heeft zij zich verdiept in onderwerpen als de circulaire economie, reversed-logistics, en closed-loop supply chains, maar ook in het dagelijkse leven is zij constant op zoek naar manieren waarop het beter kan. “I always wondered why somebody didn’t do something about that, then I realized I am somebody”.

Gwen Aartsma
Redacteur en webdesign

Met haar studie Sustainable Business and Innovation is Gwen dagelijks bezig met duurzaamheid. Tijdens haar werk bij uiteenlopende bedrijven zag zij de uitdagingen waar onze generatie mee te maken heeft. Met Duurzame Student hoopt zij te stimuleren dat studenten hun kennis over duurzaamheid en mogelijk oplossingen met elkaar delen. Om dit zo prettig mogelijk te maken houdt zij zich bezig met het design voor de website. Neem dus vooral contact op voor suggesties voor verbetering! Naast het ondersteunen van de communicatie, draagt zij soms ook bij door zelf kennis te delen over duurzame kwesties.

Justine Amelung
Redacteur

Justine is na haar bachelor aan University College in Rotterdam begonnen aan de master Sustainable Development in Utrecht. In haar studie realiseerde ze zich dat alles op de wereld verbonden is, en we samen moeten werken om de wereld duurzaam te maken. Door actief te zijn bij NJR en te schrijven voor de DS.nl probeert ze jongeren te activeren
en inspireren. Hiernaast houdt ze van fotograferen, koken en reizen.

Lieke Smets
(Beeld)redacteur

Met een bachelor in communicatie weet Lieke als geen ander hoe ze mensen kan inspireren, choqueren, verrassen of in ieder geval: raken. Dat vertaalt ze nu graag naar haar artikelen op Duurzame Student én de beelden die ze kiest voor haar eigen artikelen en die van haar mede-redacteuren. Lieke wil lezers aanmoedigen om kleine stappen te zetten en tegelijkertijd het gesprek over de noodzakelijkheid van duurzaamheid openen. Zodoende schrijft Lieke over een veelvoud aan onderwerpen, waarin ze wel altijd toegankelijk en luchtig probeert te blijven en hier en daar een grapje maakt. Als de duurzaamheidswereld namelijk iéts kan gebruiken is het humor, vindt Lieke. 

Michelle Otter
Redacteur

Michelle probeert met haar achtergrond in gezondheidswetenschappen en haar huidige Master Environmental Science de gezonde en gelukkige mens te linken aan een gezond milieu. Ze gelooft dat we grote stappen kunnen zetten richting een duurzamere wereld door
iets verder te kijken en door actief te luisteren naar het andere verhaal. Door te schrijven voor Duurzame Student probeert ze zelf zo’n frisse blik te bieden.

Mirjam Hazenbosch
Redacteur

Mirjam studeerde af van University College Utrecht met een BSc in biologie en scheikunde. Sinds september 2016 werkt ze aan haar PhD aan de University of Oxford. Voor haar onderzoek bestudeert Mirjam hoe de voedselproductie in Papoea-Nieuw-Guinea kan worden verduurzaamd. Haar passie voor duurzaamheid heeft ze ontwikkeld tijdens haar reizen naar onder andere China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Graag deelt ze haar ervaringen zodat anderen een beetje met haar mee kunnen reizen en wellicht wat inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen projecten!

Nine de Jonge
Redacteur

Nine werkt als bedrijfsantropoloog ter bevordering van duurzame ontwikkeling, daarnaast werkt ze bij een platform voor duurzaam onderwijs. Ze heeft een grote interesse in het menselijke gedrag en de achterliggende motivatie hiervan. Naast ecologische duurzaamheid richt ze zich op gender- en seksuele diversiteit.

Rafaël Vos
Redacteur

Rafaël is bezig met zijn master Chemistry aan de Universiteit Leiden. Hier volgt hij de richting ‘Energy & Sustainability´ omdat hij gelooft dat scheikunde een cruciale rol speelt in het verduurzamen van onze wereld. Binnen de chemie heeft hij zich gespecialiseerd in (elektro)katalyse. Via de Duurzame Student hoopt hij ook andere studenten mee te geven wat voor een rol de natuurwetenschappen, en scheikunde in het bijzonder, spelen in een duurzame wereld.

Wisse Herder
Redacteur

Wisse studeert in Leiden en volgt momenteel de bachelors Culturele Antropologie en Internationale Politiek. Als redacteur van DuurzameStudent.nl zet hij zich in voor de bewustwording van duurzaamheid onder het studentenpubliek, wat hij in de praktijk bewerkstelligt als ambassadeur van het Centre for Sustainability in Leiden. In zijn vrije tijd is hij vaak online te vinden op zoek naar opzienbarende nieuwskoppen, of achter zijn computer om videogames te spelen.

Wino Carter

Afgelopen jaar heeft Wino zijn bachelor aan AUC (Amsterdam University College) afgerond. Hier heeft hij een kijkje kunnen nemen in veel verschillende vakgebieden en heeft hij uiteindelijk ook een passie voor klimaatwetenschappen opgebouwd. Momenteel doet hij een master Complex Systems Engineering aan de TU Delft waar hij leert om de vertaalslag te maken naar werkende oplossingen binnen de energie sector. Naast zijn studie schrijft Wino graag en heeft hij een groeiende interesse in film en fotografie. Doormiddel van Duurzame Student probeert hij op een effectieve en frisse manier draagvlak te creëren voor de transitie naar een duurzamere toekomst.

Flora den Bieman

Flora studeert Kunstgeschiedenis en Journalistiek en nieuwe media in Leiden. Met haar journalistieke achtergrond wil ze een duurzame manier van leven onder de aandacht van studenten brengen door hier artikelen over te schrijven vanuit een verrassend perspectief. Tijdens haar studie kunstgeschiedenis realiseerde zij zich dat kunst en cultuur heel belangrijk zijn voor een duurzame samenleving. Kunst kan ons een nieuwe en verrassende kijk op de wereld bieden. Daarbij kan kunst veel mensen bewustmaken van bijvoorbeeld klimaatverandering of een betere manier van leven. Naast dat Flora artikelen schrijft voor DuurzameStudent.nl werkt ze dan ook als guide en guard in museum Voorlinden.

Back To Top