skip to Main Content
Emma van der Sloot
Eindredacteur

Als student communicatie- en informatiewetenschappen is Emma dol op taal, schrijven, redigeren en alles wat hiermee samenhangt. De perfecte eindredacteur dus! Naast haar studie is zij een fanatieke spellenspeler, danst ze graag en is ze altijd uit te dagen voor een potje tennis. 

Gwen Aartsma
Hoofdredacteur

Gwen begint in september haar master Sustainable Business and Innovation. Tijdens haar minor Entrepreurship begon zij de start-up NATR waarbij plasticgebruik inperken centraal stond. Door de wereld van duurzaamheid in te duiken ontdekte zij hoeveel er te leren valt en ook hoe belangrijk dit onderwerp is. Dit wil wil zij graag via Duurzame Student aan anderen meegeven.


Aoife Fleming
Redacteur

Aoife studeert in Leiden en doet daar de bachelors rechten en international relations. Bij de Green Office zet ze zich in voor meer duurzame oplossingen binnen de universiteit. Naast duurzaamheid is ze ook geïnteresseerd in politiek; een combinatie van deze twee interesses kun je terugvinden in haar artikelen op DS.nl die gericht zijn op het bewerkstelligen van veranderingen binnen bedrijven en overheidsbeleid.

Emma van der Deijl
Redacteur

Emma studeerde Nederlandse taal en cultuur in Leiden en specialiseert zich nu in haar master in de argumentatieleer en retorica. Dit jaar verving ze de sleutelstad voor politiek Den Haag, om daar als stagiair op het Ministerie van Buitenlandse Zaken te schrijven over het Nederlandse beleid over van o.a. klimaat, water en voedselzekerheid. Ze zag hoe taal het klimaatdebat stuurde en schrijft daarover in haar blogs. Met welke metaforen wordt over klimaatverandering gesproken? Wat zijn de frames waarmee politici het klimaatdebat sturen? En welke argumenten in het debat zijn (drog)redelijk?

Gloria Figaroa
Redacteur

Gloria bevindt zich nu in de eindfase van haar studie International Business, en heeft tijdens haar uitwisseling in Brazilië haar grote passie gevonden: duurzaamheid. Door middel van haar specialisatie in Supply Chain Management heeft zij zich verdiept in onderwerpen als de circulaire economie, reversed-logistics, en closed-loop supply chains, maar ook in het dagelijkse leven is zij constant op zoek naar manieren waarop het beter kan. “I always wondered why somebody didn’t do something about that, then I realized I am somebody”.

Isabel Brenner
Redacteur

Isabel heeft een bachelor in Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en studeert momenteel af van de master Design Cultures aan de VU Amsterdam. Voor haar scriptie doet ze onderzoek naar Sustainable Fashion en transparante communicatie binnen de kleding industrie. In de online tijdschrift wereld heeft ze geschreven voor een Amsterdams lifestyle tijdschrift over o.a. eten, mode en reizen. Ze deelt graag haar ervaringen en vraagstukken over duurzaamheid en hoopt via De Duurzame Student helderheid te scheppen over een makkelijke betrokken lifestyle voor studenten.

Jos Hummelen
Redacteur

Jos (29) is van huis uit geograaf en probeert op dit moment aangenomen te worden voor de post-master journalistiek aan de Erasmus Universiteit. Dat doet wel een beetje pijn, want zijn hart ligt in Amsterdam. In Amsterdam bedachten ze het honderd jaar geleden al: groen is goed voor mensen. Jos geniet er elke dag van dat dit nog steeds te merken is in onze hoofdstad. Naast passie voor mooie en groene steden en de innovatie die daar plaatsvindt, houdt Jos zich bezig met Afrika en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

Justine Amelung
Redacteur

Justine is na haar bachelor aan University College in Rotterdam begonnen aan de master Sustainable Development in Utrecht. In haar studie realiseerde ze zich dat alles op de wereld verbonden is, en we samen moeten werken om de wereld duurzaam te maken. Door actief te zijn bij NJR en te schrijven voor de DS.nl probeert ze jongeren te activeren
en inspireren. Hiernaast houdt ze van fotograferen, koken en reizen.

Lotte Littooij
Redacteur

Lotte is onze columnist over duurzaam leven en vertelt ons hoe zij elke dag probeert om haar dagen zo duurzaam en bewust mogelijk door te brengen. Ze heeft haar eigen speciale kijk op haar omgeving en de wereld en neemt jullie mee in haar gedachtegang. Lees mee en laat je prikkelen door haar uitspraken en acties!

Marieke Koeman
Redacteur

Marieke is na haar bachelor Bedrijfseconomie begonnen met de master Behavioural Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tussendoor heeft zij een financiële stage gelopen. Daar ondervond ze dat winst nastreven niet alleen een saaie motivatie is, maar ook zeker geen voldoening geeft. Nu is ze op zoek naar terreinen waar het bedrijfsleven en duurzaamheid samenkomen en elkaar kunnen aanvullen.

Max Muller
Redacteur

Max zit in de eindfase van de master Applied Mathematics van de Universiteit Leiden. Voor zijn scriptie doet hij onderzoek naar Smart Grids. Dit zijn elektriciteitsnetwerken waarin men optimaal van hernieuwbare energiebronnen gebruik kan maken. Verder houd deze Amsterdammer van tennissen, hardlopen, schrijven en lezen. Voornamelijk non-fictie boeken over politiek, duurzaamheid en geschiedenis. Schroom niet om hem te mailen als je vragen of opmerkingen over zijn stukken hebt!

Mirjam Hazenbosch
Redacteur

Mirjam studeerde af van University College Utrecht met een BSc in biologie en scheikunde. Sinds 2016 schrijft ze haar PhD aan de University of Oxford. Voor haar promotieonderzoek bestudeert Mirjam de vraag hoe we de voedselproductie in Papoea-Nieuw-Guinea duurzamer kunnen maken. Haar passie voor duurzaamheid heeft Mirjam ontwikkeld tijdens haar reizen naar onder andere China, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Papoea-Nieuw-Guinea. Graag deelt ze haar ervaringen zodat anderen een beetje met haar mee kunnen reizen en denken, en wellicht inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen projecten!

Natalie van Dis
Redacteur

Natalie doet de master Environmental Biology, met een specialisatie in Behavioural Ecology, aan de Utrecht Universiteit. Ze heeft altijd al een grote passie gehad voor de natuur, en wil zich in de toekomst dan ook richten op natuurbescherming in al zijn veelvoud. Eén manier is mensen inlichten over de milieuproblemen die we hebben en wat zij daar als individu aan kunnen doen.

Nick Bijlsma
Redacteur

Nick is één van de Duurzame Jonge 100 en volgt het Community of Energy Top Talents-programma. Hij is bezig met de master Sustainable Development in Utrecht, met een specialisatie in Earth System Governance. Hierbij richt hij zich vooral op het beleid van duurzame ontwikkeling en de energietransitie, omdat hij van mening is dat goed beleid één van de belangrijkste factoren is om de energietransitie te versnellen. Heeft interesse in het gehele duurzaamheidsspectrum en heeft o.a. gewerkt bij de Green Office Utrecht en SustainableMotion.

Nine de Jonge
Redacteur
Nine werkt als bedrijfsantropoloog ter bevordering van duurzame ontwikkeling. Ze heeft een grote interesse in het menselijke gedrag en de achterliggende motivatie hiervan. 
Haar motto is dat als je de wereld wil verbeteren je bij jezelf moet beginnen. Zo streeft naar een zo milieuvriendelijk mogelijke leefstijl. 
Nine de Pater
Redacteur

Nine studeert Environmental Sciences in Wageningen en ze studeert af in de richting Environmental Policy. Met deze studie is ze al dagelijks bezig met de invloed van mensen op hun omgeving en andersom. Naast haar studie doet ze allemaal dingen voor een duurzame samenleving. Ze is actief bij Fossil Free en de Nederlandse klimaat beweging. Ook is ze betrokken bij het opzetten van een platform om jongeren te betrekken bij natuurbeheer en -beleid.

Onna Malou van den Broek
Redacteur

Onna Malou van den Broek is vanaf september 2017 PhD kandidaat aan King’s College University, Londen. Haar PhD onderzoek richt zich op de rol die bedrijven vervullen binnen sociale issues en duurzaamheid, zowel via hun eigen activiteiten als via politieke kanalen. Afgelopen jaar liep zij stage bij het “Business for Peace” platform van de Verenigde Naties. Ze schrijft ook voor de European Policy Group van de King's College Student Think Tank. Haar interesse ligt in het benaderen van duurzaamheid vanuit een economisch perspectief. Om hedendaagse sociale problemen aan te pakken hebben we de macht en de bronnen van bedrijven nodig, het is daarom aan ons om hen te activeren hiermee aan de slag te gaan!

Vera Vrijmoeth
Redacteur

Vera is een gedreven wereldverbeteraar die idealisme met realisme combineert. Op University College Utrecht verdiepte Vera zich in Milieuwetenschappen en Internationale betrekkingen. In September 2018 begint ze aan de master ‘Inequalities and Social Science’ aan de London School of Economics and Political Science. Het blootleggen van verbindingen tussen klimaat verandering, steeds groter wordende sociale ongelijkheid en de (weder)opkomst van populistische bewegingen drijft haar. In haar artikelen op DS zal ze schrijven over deze wereldwijde ontwikkelingen.

Back To Top