skip to Main Content
Malou Hessel
Eindredacteur

Malou studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde in Groningen. Hoewel ze nu is afgestudeerd, begeeft zij zich nog veel in de studentenwereld. Daarnaast probeert ze haar leven steeds meer te verduurzamen en wil ze anderen graag inspireren om dit ook te doen. Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor taal, die ze graag in praktijk brengt door te schrijven en redigeren. Met veel plezier zorgt zij er nu voor dat de artikelen foutloos op DuurzameStudent.nl verschijnen.

Vera Kurpershoek
Hoofdredacteur

Door haar studie Liberal Arts and Sciences wordt Vera dagelijks uitgedaagd om maatschappelijke problemen te bekijken vanuit een interdisciplinair perspectief. Met haar specialisatie in Postcolonial en Genderstudies ontwikkelde ze een kritische blik op de maatschappij. Het liefst verbindt ze deze maatschappelijke kwesties met milieu en duurzaamheid, omdat ze regelmatig ondervindt hoe deze onderwerpen dicht bij elkaar liggen. 


Aoife Fleming
Redacteur

Aoife studeert in Leiden en doet daar de bachelors rechten en international relations. Bij de Green Office zet ze zich in voor meer duurzame oplossingen binnen de universiteit. Naast duurzaamheid is ze ook geïnteresseerd in politiek; een combinatie van deze twee interesses kun je terugvinden in haar artikelen op DS.nl die gericht zijn op het bewerkstelligen van veranderingen binnen bedrijven en overheidsbeleid.

Emma van der Deijl
Redacteur

Emma studeerde Nederlands in Leiden en specialiseert zich nu in haar master in de argumentatieleer en retorica. Ze schrijft in haar blogs over hoe taal het klimaatdebat stuurt. Met welke metaforen wordt over klimaatverandering gesproken? Wat zijn de frames waarmee politici het klimaatdebat sturen? En welke argumenten in het debat zijn (drog)redelijk?

Emma van der Sloot
Redacteur

Emma heeft als student Media en Journalistiek een voorliefde voor schrijven en verslaggeving. Aan de hand van diepte-artikelen legt zij problematische tendensen, op het gebied van milieu en mensenrechten, bloot. Emma gelooft in de kracht van het individu en hoopt deze met haar artikelen te inspireren en activeren om zo de maatschappij beetje bij beetje mooier te maken.

Gloria Figaroa
Redacteur

Gloria bevindt zich nu in de eindfase van haar studie International Business, en heeft tijdens haar uitwisseling in Brazilië haar grote passie gevonden: duurzaamheid. Door middel van haar specialisatie in Supply Chain Management heeft zij zich verdiept in onderwerpen als de circulaire economie, reversed-logistics, en closed-loop supply chains, maar ook in het dagelijkse leven is zij constant op zoek naar manieren waarop het beter kan. “I always wondered why somebody didn’t do something about that, then I realized I am somebody”.

Gwen Aartsma
Redacteur en webdesign

Met haar studie Sustainable Business and Innovation is Gwen dagelijks bezig met duurzaamheid. Tijdens haar werk bij uiteenlopende bedrijven zag zij de uitdagingen waar onze generatie mee te maken heeft. Met Duurzame Student hoopt zij te stimuleren dat studenten hun kennis over duurzaamheid en mogelijk oplossingen met elkaar delen. Om dit zo prettig mogelijk te maken houdt zij zich bezig met het design voor de website. Neem dus vooral contact op voor suggesties voor verbetering! Naast het ondersteunen van de communicatie, draagt zij soms ook bij door zelf kennis te delen over duurzame kwesties.

Isabel Brenner
Redacteur

Isabel heeft een bachelor in Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en studeert momenteel af van de master Design Cultures aan de VU Amsterdam. Voor haar scriptie doet ze onderzoek naar Sustainable Fashion en transparante communicatie binnen de kleding industrie. In de online tijdschrift wereld heeft ze geschreven voor een Amsterdams lifestyle tijdschrift over o.a. eten, mode en reizen. Ze deelt graag haar ervaringen en vraagstukken over duurzaamheid en hoopt via De Duurzame Student helderheid te scheppen over een makkelijke betrokken lifestyle voor studenten.

Jos Hummelen
Redacteur

Jos (30) studeerde interdisciplinaire sociale wetenschappen (ASW) en geografie in Utrecht. Woonachtig in Amsterdam geeft Jos aardrijkskunde, maar is nog verbonden met de studentenscéne. Studeren zelf is ook niet klaar. Zo volgt Jos masterclasses bij Verspers en online bij de Harvard University. “In Amsterdam bedachten ze het honderd jaar geleden al: groen is goed voor mensen.” Jos geniet er elke dag van dat dit nog steeds te merken is in onze hoofdstad. Naast passie voor mooie en groene steden en de innovatie die daar plaatsvindt, schrijft Jos opvallend veel over Afrika. Waarom? “Omdat het wel wat meer aandacht verdiend.”

Justine Amelung
Redacteur

Justine is na haar bachelor aan University College in Rotterdam begonnen aan de master Sustainable Development in Utrecht. In haar studie realiseerde ze zich dat alles op de wereld verbonden is, en we samen moeten werken om de wereld duurzaam te maken. Door actief te zijn bij NJR en te schrijven voor de DS.nl probeert ze jongeren te activeren
en inspireren. Hiernaast houdt ze van fotograferen, koken en reizen.

Mirjam Hazenbosch
Redacteur

Mirjam studeerde af van University College Utrecht met een BSc in biologie en scheikunde. Sinds 2016 schrijft ze haar PhD aan de University of Oxford. Voor haar promotieonderzoek bestudeert Mirjam de vraag hoe we de voedselproductie in Papoea-Nieuw-Guinea duurzamer kunnen maken. Haar passie voor duurzaamheid heeft Mirjam ontwikkeld tijdens haar reizen naar onder andere China, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Papoea-Nieuw-Guinea. Graag deelt ze haar ervaringen zodat anderen een beetje met haar mee kunnen reizen en denken, en wellicht inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen projecten!

Natalie van Dis
Redacteur

Natalie doet de master Environmental Biology, met een specialisatie in Behavioural Ecology, aan de Utrecht Universiteit. Ze heeft altijd al een grote passie gehad voor de natuur, en wil zich in de toekomst dan ook richten op natuurbescherming in al zijn veelvoud. Eén manier is mensen inlichten over de milieuproblemen die we hebben en wat zij daar als individu aan kunnen doen.

Nine de Jonge
Redacteur
Nine werkt als bedrijfsantropoloog ter bevordering van duurzame ontwikkeling. Ze heeft een grote interesse in het menselijke gedrag en de achterliggende motivatie hiervan. 
Haar motto is dat als je de wereld wil verbeteren je bij jezelf moet beginnen. Zo streeft naar een zo milieuvriendelijk mogelijke leefstijl. 
Nine de Pater
Redacteur

Nine studeert Environmental Sciences in Wageningen en ze studeert af in de richting Environmental Policy. Met deze studie is ze al dagelijks bezig met de invloed van mensen op hun omgeving en andersom. Naast haar studie doet ze allemaal dingen voor een duurzame samenleving. Ze is actief bij Fossil Free en de Nederlandse klimaat beweging. Ook is ze betrokken bij het opzetten van een platform om jongeren te betrekken bij natuurbeheer en -beleid.

Onna Malou van den Broek
Redacteur

Onna Malou van den Broek is vanaf september 2017 PhD kandidaat aan King’s College University, Londen. Haar PhD onderzoek richt zich op de rol die bedrijven vervullen binnen sociale issues en duurzaamheid, zowel via hun eigen activiteiten als via politieke kanalen. Afgelopen jaar liep zij stage bij het “Business for Peace” platform van de Verenigde Naties. Ze schrijft ook voor de European Policy Group van de King's College Student Think Tank. Haar interesse ligt in het benaderen van duurzaamheid vanuit een economisch perspectief. Om hedendaagse sociale problemen aan te pakken hebben we de macht en de bronnen van bedrijven nodig, het is daarom aan ons om hen te activeren hiermee aan de slag te gaan!

Richa van Zoelen
Redacteur

Richa (@groenedingen010) dartelt wat rond in Rotterdam, waar ze een master Global Business & Sustainability deed. Ze zoekt naar manieren om dat dartelen zo groen en bewust mogelijk te doen. Alhoewel ze het heerlijk vindt om over Grote Vragen des Levens na te denken, weet ze vooral dat ze het ook allemaal niet zo weet. Daarom houdt ze het zo dicht mogelijk bij zichzelf: stapje voor stapje steeds wat bewustere keuzes. Het liefst met een lach, en helemaal mooi als daar nog wat slechte woordgrappen aan te pas komen.  

Sophie Spijkers
Redacteur

Sophie studeerde Psychologie aan de UvA en heeft zich met name gefocust op Sociale Psychologie. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan bezighouden met (de psychologische processen achter) het klimaatprobleem. Ze gelooft in de kracht van het individu. Ze is vegetariër geworden, overgestapt op een groene bank, koopt alleen nog tweedehands of duurzame kleding en wil graag de medemens stimuleren een milieuvriendelijk bestaan te omarmen. Door DS als podium te gebruiken wil Sophie belangrijke processen aankaarten die door het klimaatprobleem veroorzaakt worden.

Vera Vrijmoeth
Redacteur

Vera is een gedreven wereldverbeteraar die idealisme met realisme combineert. Op University College Utrecht verdiepte Vera zich in Milieuwetenschappen en Internationale betrekkingen. In September 2018 begint ze aan de master ‘Inequalities and Social Science’ aan de London School of Economics and Political Science. Het blootleggen van verbindingen tussen klimaat verandering, steeds groter wordende sociale ongelijkheid en de (weder)opkomst van populistische bewegingen drijft haar. In haar artikelen op DS zal ze schrijven over deze wereldwijde ontwikkelingen.

Back To Top