skip to Main Content
Wisse Herder
Hoofdredacteur

Wisse studeert in Leiden en volgt momenteel de bachelors Culturele Antropologie en Internationale Politiek. Als redacteur van DuurzameStudent.nl zet hij zich in voor de bewustwording van duurzaamheid onder het studentenpubliek, wat hij in de praktijk bewerkstelligt als ambassadeur van het Centre for Sustainability in Leiden. In zijn vrije tijd is hij vaak online te vinden op zoek naar opzienbarende nieuwskoppen, of achter zijn computer om videogames te spelen.

Malou Hessel
Eindredacteur

Malou studeerde orthopedagogiek en onderwijskunde in Groningen. Hoewel ze nu is afgestudeerd, begeeft zij zich nog veel in de studentenwereld. Daarnaast probeert ze haar leven steeds meer te verduurzamen en wil ze anderen graag inspireren om dit ook te doen. Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor taal, die ze graag in praktijk brengt door te schrijven en redigeren. Met veel plezier zorgt zij er nu voor dat de artikelen (hopelijk) foutloos op DuurzameStudent.nl verschijnen.


Aoife Fleming
Redacteur

Aoife Fleming is VN-Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Voor deze rol spreekt ze jongeren door heel Nederland over de toekomst van het klimaat. Daarnaast is ze met enige regelmaat bij VN conferenties om daar de stem van Nederlandse jongeren te vertegenwoordigen. Naast deze rol studeert Aoife rechten aan de de Universiteit Leiden.

Gloria Figaroa
Redacteur

Gloria bevindt zich nu in de eindfase van haar studie International Business, en heeft tijdens haar uitwisseling in Brazilië haar grote passie gevonden: duurzaamheid. Door middel van haar specialisatie in Supply Chain Management heeft zij zich verdiept in onderwerpen als de circulaire economie, reversed-logistics, en closed-loop supply chains, maar ook in het dagelijkse leven is zij constant op zoek naar manieren waarop het beter kan. “I always wondered why somebody didn’t do something about that, then I realized I am somebody”.

Gwen Aartsma
Redacteur en webdesign

Met haar studie Sustainable Business and Innovation is Gwen dagelijks bezig met duurzaamheid. Tijdens haar werk bij uiteenlopende bedrijven zag zij de uitdagingen waar onze generatie mee te maken heeft. Met Duurzame Student hoopt zij te stimuleren dat studenten hun kennis over duurzaamheid en mogelijk oplossingen met elkaar delen. Om dit zo prettig mogelijk te maken houdt zij zich bezig met het design voor de website. Neem dus vooral contact op voor suggesties voor verbetering! Naast het ondersteunen van de communicatie, draagt zij soms ook bij door zelf kennis te delen over duurzame kwesties.

Justine Amelung
Redacteur

Justine is na haar bachelor aan University College in Rotterdam begonnen aan de master Sustainable Development in Utrecht. In haar studie realiseerde ze zich dat alles op de wereld verbonden is, en we samen moeten werken om de wereld duurzaam te maken. Door actief te zijn bij NJR en te schrijven voor de DS.nl probeert ze jongeren te activeren
en inspireren. Hiernaast houdt ze van fotograferen, koken en reizen.

Mirjam Hazenbosch
Redacteur

Mirjam studeerde af van University College Utrecht met een BSc in biologie en scheikunde. Sinds september 2016 werkt ze aan haar PhD aan de University of Oxford. Voor haar onderzoek bestudeert Mirjam hoe de voedselproductie in Papoea-Nieuw-Guinea kan worden verduurzaamd. Haar passie voor duurzaamheid heeft ze ontwikkeld tijdens haar reizen naar onder andere China, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Graag deelt ze haar ervaringen zodat anderen een beetje met haar mee kunnen reizen en wellicht wat inspiratie kunnen opdoen voor hun eigen projecten!

Nine de Jonge
Redacteur

Nine is antropoloog, en zet zich zowel in haar persoonlijke leven als binnen haar werk in voor een duurzamere wereld. Haar focus ligt op duurzaam en inclusief onderwijs. Nine verdiept zich in en schrijft over onderwerpen als gendergelijkheid, inclusiviteit en diversiteit.

Rafaël Vos
Redacteur

Rafaël is bezig met zijn master Chemistry aan de Universiteit Leiden. Hier volgt hij de richting ‘Energy & Sustainability´ omdat hij gelooft dat scheikunde een cruciale rol speelt in het verduurzamen van onze wereld. Binnen de chemie heeft hij zich gespecialiseerd in (elektro)katalyse. Via de Duurzame Student hoopt hij ook andere studenten mee te geven wat voor een rol de natuurwetenschappen, en scheikunde in het bijzonder, spelen in een duurzame wereld.

Wino Carter

Afgelopen jaar heeft Wino zijn bachelor aan AUC (Amsterdam University College) afgerond. Hier heeft hij een kijkje kunnen nemen in veel verschillende vakgebieden en heeft hij uiteindelijk ook een passie voor klimaatwetenschappen opgebouwd. Momenteel doet hij een master Complex Systems Engineering aan de TU Delft waar hij leert om de vertaalslag te maken naar werkende oplossingen binnen de energie sector. Naast zijn studie schrijft Wino graag en heeft hij een groeiende interesse in film en fotografie. Doormiddel van Duurzame Student probeert hij op een effectieve en frisse manier draagvlak te creëren voor de transitie naar een duurzamere toekomst.

Flora den Bieman

Flora studeert Kunstgeschiedenis en Journalistiek en nieuwe media in Leiden. Met haar journalistieke achtergrond wil ze een duurzame manier van leven onder de aandacht van studenten brengen door hier artikelen over te schrijven vanuit een verrassend perspectief. Tijdens haar studie kunstgeschiedenis realiseerde zij zich dat kunst en cultuur heel belangrijk zijn voor een duurzame samenleving. Kunst kan ons een nieuwe en verrassende kijk op de wereld bieden. Daarbij kan kunst veel mensen bewustmaken van bijvoorbeeld klimaatverandering of een betere manier van leven. Naast dat Flora artikelen schrijft voor DuurzameStudent.nl werkt ze dan ook als guide en guard in museum Voorlinden.

Tesse Donkers
Redacteur

Tesse is momenteel bezig met haar bachelor Liberal Arts & Sciences in Maastricht, waar ze onderwerpen vanuit verschillende invalshoeken leert te bekijken. Tijdens het eerste jaar heeft ze haar interesse in duurzaamheid verder ontwikkeld en het is haar plan om hier de komende tijd nog meer op te focussen. Zowel de sociale als de fysische aspecten vindt ze erg leuk. In haar vrije tijd is Tesse veel bezig met mode, sporten en reizen, maar ze vindt dat dit allemaal wel wat duurzamer kan. Daarom schrijft ze graag over deze onderwerpen. Ze hoopt, met het schrijven en de kennis die ze opdoet, mensen te kunnen informeren over de ingrijpende effecten van ons gedrag op de aarde. 

Back To Top