skip to Main Content

Retap: Rethink your water

Retap: Rethink Your Water

Storm in the bottle.jpg.0x675.0u5uh7dov61aif6r79vvkaypvddeu3di

Plastic afval is een groeiend probleem. Steeds vaker zie je afval opduiken in de oceanen. Er zijn complete eilanden ontstaan van plastic afval, waarvan het grootste deel van plastic flessen komt. Maar hier is een oplossing voor gevonden. Een oplossing waardoor de plastic weggooi flessen verleden tijd worden. Er komen namelijk steeds meer duurzame flessen op de markt. Voorbeelden hiervan zijn de flessen van Aladdin, de welbekende Dopper en Retap. De laatste hebben wij eruit gepikt om eens een kijkje achter de schermen te nemen.

Lars Brøndum Petersen en Robert Hjernberg merkten het plastic probleem in 2009 ook, op en besloten hier iets tegen te doen. Zij bedachten een duurzame vervanger van de plastic flesjes die we overal met ons meedragen. Zo is het Deense merk Retap ontstaan. De Retap fles is van glas en heeft een goed afsluitende dop die bedoeld is om kraanwater mee te tappen. Nu denk je vast: Een glazen fles voor onderweg, gaat die dan niet snel kapot? Het antwoord is nee. Retap zag dit probleem ook en heeft ervoor gezorgd dat het glas tegen een flinke stoot kan door over het glas een verstevigende laag aan te brengen.

Strong bottle.jpg.0x675.2nm9630d8ejkmx6rks0db1uv9ccy2e29

Na een jaar te hebben gesleuteld aan het design en vele uitvoeringen verder, kwam in 2010 de eerste Retap fles op de markt. De flessen zijn verkrijgbaar in drie maten en er is een breed assortiment aan verschillende doppen. Maar niet alleen door de doppen kan je de fles persoonlijker maken. Retap biedt ook de mogelijkheid aan bedrijven en universiteiten om hun eigen logo erop te laten drukken. Een mooi voorbeeld van verantwoorde promotie.

“Glas is een van de duurzaamste materialen”, vertelt Jesper Steenbuch, CEO van Retap. “Het gaat lang mee en verslijt minder snel dan andere materialen zoals hard plastic, waar veel andere duurzame flessen van zijn gemaakt.” Alle Retap flessen worden gemaakt in Tsjechië en de doppen in Denemarken. Omdat Retap oorspronkelijk in Europa is begonnen, hebben ze Duitsland als distributiecentrum gekozen. Dit ligt centraal en dichtbij Denemarken. Ze hebben de hele productie bewust binnen Europa gehouden, om zo de transportkosten en uitstoot die daarbij komt kijken zo laag mogelijk te houden. Het duurzame aspect zit dus niet alleen in het gebruik van de Retap flessen, maar in het hele proces.

Ondertussen zijn de flessen in heel Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten te koop. In Azië zijn ze helaas nog niet op de markt, omdat het kraanwater daar niet drinkbaar is. En dat is wel een belangrijke factor voor het gebruik van de Retap flessen

 

jesper

Jesper Steenbuch, CEO bij Retap

 

Eerder zette onze columnist Sybren Bosch zijn visie over dit probleem op papier in Ons onzichtbare afval.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top