skip to Main Content

Pompoen, pompoen en nog eens pompoen

Pompoen, Pompoen En Nog Eens Pompoen

In de herfst komen de pompoenen weer tevoorschijn, maar ook in winter blijft deze groente populair. De groente komt op het juiste moment want pompoen verhoogt je weerstand. Regen en temperatuurschommelingen zorgen ervoor dat ons immuunsysteem heel wat te verduren krijgt. Gelukkig heb ik twee heerlijke recepten om gebruik te maken van al het goeds dat deze seizoensgroente te bieden heeft.

Het eerste recept is een pompoen curry! Naast een grote homp lekkernij zitten er in de curry teentjes knoflook die helpen infecties en kwalen te voorkomen. De rode peper en curry pasta zorgen ervoor dat je eventuele verstopte neusgaten weer helemaal vrij zijn.

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 pakje bosuipompoenen
3 teentjes knoflook
1 rode peper
3 eetlepels rode curry pasta
2 tomaten
400 gram pompoen
300 gram bruine linzen, blik uitgelekt
1 pakje feta
1 bosje peterselie


Bak de bosui samen met de knoflook en rode peper in een wok pan, terwijl je de stukjes pompoen 8 minuten in water laat koken. Voeg  de tomaten en linzen bij de andere groenten en schep het goed door. Als de pompoen is afgegoten kan het in de pan. Voeg de rode curry toe en strooi de gesneden peterselie en feta over het gerecht. Als je niet zo goed tegen pittig eten kan, neem dan een milde curry pasta en zorg dat alle pitjes goed uit de peper zijn.


In het kader van ‘lekker gezond’ ga ik gewoon nog een pompoenreceptje knallen. Pompoensoep is niet heel erg origineel, want je ziet het in alle blaadjes staan, maar de manier waarop ik het maak is wel origineel. Dus ik daag je uit, probeer deze combinatie van ingrediënten eens, en je zal je verbazen hoe lekker het is!

Ingrediënten (voor 4 personen)pompoensoep

1 liter groenten bouillon
1 pompoen
1 prei
1 appel
3 theelepels komijnpoeder
2 theelepels koek en speculaas kruiden
1 blok feta ter garnering


Snij de pompoen in 4 stukken en haal de zaadjes eruit. Doe daarna de gesneden pompoen, prei en appel in de groenten bouillon en laat het even koken. Na een kwartier kan je met de blender alles fijn maken tot een zachte substantie. Voeg de kruiden toe en kruimel de feta boven op in je kopje. En genieten maar!


 

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top