skip to Main Content

Top 50 gezonde voeding

fruits-82524_1920

Tegenwoordig draait het allemaal om gezond eten, superfoods en fit blijven. Tuurlijk weten we dat groenten en fruit gezond zijn, maar daarnaast zijn nog heel veel andere dingen die je op het boodschappenlijstje kan zetten!

Het Amerikaanse blad TIME is met een lijst gekomen met de meest gezonde dingen om te eten. De lijst geeft een uitgebreide uitleg over bepaalde voedingsstoffen en de werking daarvan op ons lichaam.

Natuurlijk is het makkelijk een lijst te laten zien en het jullie voor de rest zelf te laten uitzoeken, maar ik zal een voorbeeld geven hoe je een paar van die dingen op het lijstje makkelijk kan inpassen in je dagelijkse maaltijd.

Begin de dag bijvoorbeeld met wat Griekse yoghurt, met daarin een handje chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, havermout en walnoten of amandelen. Gooi daar nog wat bosbessen bij en je hebt al 7 dingen van de lijst afgewerkt.

breakfast-352461_1920

Sommige van deze groenten vind je misschien iets minder lekker, en dat is helemaal niet erg. Als vegetariër eet ik veel groenten maar dat betekent niet dat ik ze allemaal even lekker vind. Gelukkig heb ik daar een oplossing voor! Ik ging zelf namelijk eens het lijstje bekijken en groenten zoeken die ik niet zo vaak eet of eigenlijk niet eens zo lekker vind. Toen kwam ik terecht bij de aubergine, want ik vind de smaak en textuur gewoon niet zo top. Bieten daarentegen vind ik wel lekker maar eet ik niet zo vaak. In de supermarkt lagen die twee producten dus voor de verandering eens in mijn mandje. Thuis zette ik een liter water op met een bouillon blokje en gooide de gesneden groenten erbij. Een gesnipperd uitje erbij, een theelepel komijn, chilipoeder en liet de blender zijn werk doen.

Dus voor de lunch had ik een lekker soepje met groenten die normaal niet mijn favoriet zijn maar gepureerd met wat kruiden, prima te pruimen zijn.

Nu is het einde van 2015 in zicht en is dit natuurlijk dé lijst om mee aan de slag te gaan in 2016. Dus mocht je geweldige goede voornemens hebben, vergeet ze want de meeste mensen houden zich er toch niet meer aan na januari. Gelukkig ben er volgend jaar ook nog om het lekker realistisch te houden en jullie een handje te helpen. Bekijk in het nieuwe jaar wat vaker deze lijst als je je afvraagt wat je wilt gaan eten die dag. En om het nog makkelijker te maken zal ik in de komende weken recepten in elkaar flansen met deze ingrediënten. Gelukkig ben ik zelf ook altijd bezig met fit blijven, dus zullen de recepten ook nog vriendelijk zijn voor de lijn. Twee goede voornemens in klap, you’re welcome!

 

1 Bananen

2 Frambozen

3 Sinaasappels

4 Kiwi’s

5 Granaatappel

6 Bosbessen

7 Grapefruit

8 Mandarijnen

9 Avocado

10 Tomaten

11 Aubergine

12 Snijbiet

13 Paddestoelen

14 Boerenkool

15 Broccoli kiemen

16 Venkel

17 Knoflook

18 Zoete aardappel

19 Bieten

20 Spinazie

21 Bloemkool

22 Groene bladkool

23 Uien

24 Pompoen

25 Tonijn

26 Sardines

27 Ansjovis

28 Zalm

29 Gevogelte

30 Volkorenbrood

31 Quinoa

32 Hennepzaad

33 Havermout

34 Kamut

35 Linzen

36 Farro

37 Walnoten

38 Amandelen

39 Chiazaad

40 Lijnzaad

41 Eieren

42 Kefir

43 Griekse yoghurt

44 Kokosolie

45 Olijfolie

46 Komijn

47 Kurkuma

48 Kaneel

49 Rooibos thee

50 Rode wijn

 

 

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top