skip to Main Content

Groene ovenschotel met zoete aardappel

sweet-potatoes-742283_1280

Vandaag deel ik een recept voor een gezonde ovenschotel! Groene groentes zijn een bron van antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels. En om de maaltijd helemaal af te maken doen we ook wat goede koolhydraten in de schotel. Zoete aardappel zit naast koolhydraten ook boordevol antioxidanten en vitamines. Zo bevat zoete aardappel wel 1,5 keer meer antioxidanten dan bijvoorbeeld blauwe bessen, en alsof het nog niet genoeg is bevat het ook nog eens heel veel vitamine C. En dat is dan weer positief voor je immuunsysteem.

Ovenschotel voor 3 á 4 personen

  • 1 zak (450 gram) Aviko zoete aardappel blokjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 blik kikkererwten (ongeveer 200 gram)
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 1 zakje kikkererwtenburger kruiden (Versteghen)
  • Kaas

Verwarm de oven voor op 220°C graden. Snijd de ui, rode peper en knoflook in stukjes en bak ze kort in de pan. Bedek samen met de kikkererwten vervolgens de ovenschotel. Kook de broccoli en spinazie voor 5 minuten. Giet de groenten af en verdeel ze in de schotel. Strooi vervolgens de aardappelblokjes over de groenten. Klop 2 eieren samen met de kruiden tot een mengsel die je over de schotel giet.

Voor de liefhebbers kan er ook nog wat kaas over worden gestrooid. Doe vervolgens de schotel in de oven voor 15 á 20 minuten.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top