skip to Main Content

Oosterse andijvie stamppot

Heb jij het ook zo koud? Precies, tijd voor stamppot met lekkere Hollandse groenten, tijd voor andijvie.

1280px-Cichorium_endivia_J3

Nu moet ik toegeven dat ik nooit heel erg fan van deze groenten ben geweest, vroeger at ik het dan ook met tegenzin. Maar nu ik ontzettend volwassen ben en voor mezelf moet zorgen kan ik natuurlijk zelf iets van mijn eten maken. Andijvie is erg gezond en het is zonde om deze groente nooit te eten. Deze groenten is namelijk heel gezond en goed voor onder andere de lever en het afvoeren van gifstoffen. Studenten, die uiteraard wel eens te diep in het glaasje kijken, kunnen dan ook zeker baat hebben bij het eten van deze maaltijd!

De maaltijd is eigenlijk een beetje “fusion” , wat uiteraard super hip is. Gezond en hip, wat wil je nog meer? Volg het onderstaande recept en dan zal het ook nog eens lekker zijn. Daag jezelf en je vrienden uit om dit nieuwe receptje te proberen!

4 personen

800 gram kruimige aardappelen

1 pakje bosui

2 teentjes knoflook

175 gram vega gehakt

150 gram naturel roomkaas

1 pakje wokkruiden (Verstegen)

1 blik kikkererwten (200 gram)

400 gram gesneden andijvie

4 eetlepels gezouten cashewnoten

 

Kook de aardappelen tot ze zacht genoeg zijn. Zet alvast een pannetje op om de andijvie even kort te koken. Snijd de knoflook, bosui en cashewnoten in stukjes. Bak het vega gehakt in de pan en gooi daarna de knoflook en bosui erbij.  Laat het blik kikkererwten even uitlekken. De aardappelen kunnen gestampt worden, maar gooi eerst de roomkaas en de wokkruiden erbij. Intussen is de andijvie ook al klaar en kan die erbij worden stampt. Als je een lekker gekruide stamppot hebt gooi je de pan met stamppot in de wokpan bij het gehakt en de groenten. De kikkererwten en cashewnoten kunnen erbij worden gedaan en rond worden geroerd totdat het allemaal een geheel is.

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top