skip to Main Content

Naanbrood met spinazie en kikkererwten

Naanbrood Met Spinazie En Kikkererwten

naanbrood sabine

Vandaag heb ik een lekker vegetarisch recept met naanbrood voor jullie. Niet heel veel mensen zijn bekend met dit Indiase brood, maar het is zeker het proberen waard. Gelukkig hoef je niet naar een of ander exotisch winkeltje te gaan, want je kan het gewoon in de supermarkt halen.

Als vegetariër is het soms lastig om genoeg ijzer binnen te krijgen, daarom heb ik nu een recept met spinazie, want deze groente is namelijk een bron van ijzer. Daarnaast hebben we voor een goed vezel en proteïne gehalte kikkererwten aan de mix toegevoegd. Peulvruchten zijn namelijk uitstekende vleesvervangers, dus probeer ze eens wat meer te gebruiken in gerechten als je geen vlees eet. Daarnaast zijn peulvruchten ook nog eens goed voor de lijn. Mark Brick van de Universiteit van Colorado vond in zijn onderzoek dat mensen die regelmatig bonen aten gemiddeld 3 tot 4 kilo lichter wogen en een slankere taille hadden. Als jullie nu niet de motivatie hebben om die bonen in je winkelmandje te gooien, dan weet ik het ook niet meer.

Als laatst gebruik ik in kerrie gerechten ook vaak kurkuma, ook wel bekend als geelwortel. Dit kruid heeft geen duidelijke smaak en heeft bijna dezelfde gele kleur als kerrie. Kurkuma staat bekend om zijn vele genezende krachten. Het zou verschillende ziektes voorkomen, breinaandoeningen verminderen, het verouderen tegengaan en het is een natuurlijke ontstekingsremmer. Een wondermiddel zou je bijna zeggen.

Er zijn zoveel natuurlijke producten die zo’n positieve werking hebben op ons lichaam. Tegenwoordig zijn we zo afhankelijk van moderne medicijnen dat we eigenlijk niet eens weten wat voor alternatieven er zijn, en hoe je jezelf kan helen door goed en gezond te eten.

Nu zeg ik niet dat na het eten van mijn naanbrood recept je spontaan van al je kwaaltjes af bent – laten we het wel realistisch houden – maar het is zeker een stap in de goede richting!

2 personen

1 pak naanbrood (2 broden)

450 gram  verse spinazie

1 grote ui

2 tomaten

1 blok feta

1 blik kikkerewrten (200 gram)

2 theelepels kerriepoeder

1 theelepel kurkuma

Bereid het naanbrood volgens de verpakking. Snijd de ui en tomaten in stukje en bak ze kort in de pan. Gooi daarna de spinazie erbij totdat het geslonken is. Wanneer het blik kikkererwten is uitgelekt kan dat ook in de pan worden gedaan. Voeg de kruiden toe, snijd de feta en bedek je naanbrood ermee. Eet smakelijk!

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top