skip to Main Content

Stressvrije Griekse salade

work-management-907669_1280Stress, we hebben er allemaal last van. Tentamens, deadlines, scripties, stage of werk kunnen ons soms even uit balans brengen. Uit onderzoek van Dr. Gillian McKeith blijkt dat bepaalde voeding nog eens een schepje bovenop die stresslevels kan gooien, maar gelukkig is er ook voeding die ons lichaam juist kan helpen ontspannen. Voor het gemak zal ik ze even voor jullie op een rijtje zetten!

Voedingsmiddelen die stress veroorzaken

 • Cafeïne
 • Alcohol
 • Zoetigheid
 • Zoute voedingsmiddelen
 • Vette voedingsmiddelen
 • Koemelk en andere zuivelproducten
 • Rood vlees
 • Geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen
 • Margarine en andere bewerkte plantaardige oliën
 • Pittig gekruide voedingsmiddelen
 • Additieven, conserveermiddelen en andere chemische stoffen

Voedingsmiddelen die ontspannen

 • Bleekselderij
 • Zonnebloempitten
 • Zilvervliesrijst
 • Algen
 • Kool
 • Amandelen
 • Rood zomerfruit
 • Sesamzaad
 • Komkommer
 • Asperges
 • Knoflook
 • Avocado

Nu is het best wel lastig om alle voedingsmiddelen te ontwijken die ons stress geven, maar we kunnen wel proberen meer ontspannende voeding te consumeren. Daarom heb ik voor jullie een lekker recept voor een Griekse Salade met bleekselderij en komkommer.


griekse salade

Voor 3 personen

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Snijd alle groenten en de feta, om ze vervolgens samen in een kom te doen. Voeg de olijfolie, peper en zout toe om het op smaak te brengen[/pullquote]
 • 1 zak bleekselderij
 • 1 komkommer
 • 1 grote rode ui
 • 200 gram groene olijven
 • 1 blok feta
 • 1 el olijfolie
 • cherrytomaten
 • peper en zout naar smaak

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top