Bloemkool couscous
Bloemkool is iets wat we vast allemaal wel eens op ons bord hebben gehad met een aardappel en een stukje vlees. De groente is door alle superfoods inmiddels een klein beetje vergeten maar we mogen de bloemkool zeker niet onderschatten. Bloemkool bevat namelijk sulforafaan, een sterke en indirect werkende antioxidant. Ook heeft dit stofje een gunstig effect voor de bloeddruk en de nierfunctie. Daarnaast zorgt de choline (een B vitamine) in de bloemkool voor een goede conditie van de hersenen. In dit recept wordt de couscous vervangen door de vezelrijke bloemkool en dat scheelt in koolhydraten. Dus gooi deze bijna vergeten groenten weer eens in je mandje en probeer het receptje thuis eens uit. Een simpele groente in een nieuw jasje gestoken, zoals je ziet hoeft gezond eten helemaal niet zo moeilijk te zijn!
4 personen
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”#00CCFF” class=”” size=”14″]Snijdt de bloemkool in stukjes en vermaal het in de blender of keukenmachine. Doe het vervolgens met een beetje olijfolie of kokosolie in de pan en schep het af en toe eens om. Snijd ondertussen de lente-ui, peterselie, knoflook, tomaten en feta in stukjes en doe ze in een schaal. Doe de bloemkool in de schaal erbij, knijp de citroen uit over het gerecht en voeg peper en zout naar smaak toe[/pullquote]1 grote bloemkool1 bos lente uien
1 bosje platte peterselie
½ citroen
1 teen knoflook
1 blok feta
2 tomaten
Peper en zout naar smaak