skip to Main Content

Roze is de nieuwe pasta groen

Het lekkere weer en de zonnige dagen in het verschiet maken de zin naar lekkere pastasalades groter. Nu kennen we allemaal de standaard pasta groen of rood, en tegenwoordig ook Willemijn’s veganistische pasta oranje. Ik voeg er graag een kleurige variant aan toe namelijk vegetarische pasta roze! Wat een gekkigheid roze pasta, maar ik zal jullie eens vertellen hoe gezond deze bijzondere pasta is. De saus is namelijk gemaakt van rode bieten in combinatie met feta (of ricotta). Waarom bieten bij je pasta? Waarom niet? Bieten zijn namelijk goed voor alles wat met het bloed te maken heeft. De rode vitaminebommetjes voorkomen arteriosclerose of aderverkalking, doordat homocysteineniveaus in het bloed worden gereguleerd. Choline, een aminozuur speelt een sleutelrol in het neutraliseren van deze ongewenste homocysteine. Naast bieten gaan er ook walnoten door de pasta, en nu heb ik nog meer goed nieuws! Walnoten zijn namelijk goed tegen stress en het verlaagt de bloeddruk. Ook zit het vol antioxidanten. Daarnaast is het goed voor de lijn, uit onderzoek van The American College of Nutrition is gebleken dat het regelmatig eten van noten resulteert in een lager lichaamsgewicht en een slankere taille. Let wel op dat je niet meer dan 50 gram per dag eet en goed blijft bewegen! En als laatste zijn noten goed voor je hersenen omdat ze een bron zijn van omega-3 vetzuren. Nu je vast en zeker overtuigd bent door alle positieve dingen die ik zojuist heb verteld zullen we het maar eens hebben over hoe je deze pasta in elkaar flanst. Ik heb gekozen voor feta bij dit gerecht omdat ik nu eenmaal een enorme feta-liefhebber ben, maar het gerecht is ook heel lekker met ricotta. Nu moet ik ook nog even zeggen dat het uiteindelijke recept geïnspireerd is door mijn lieve huisgenootje, want toen ze zei dat pasta met bieten en peer heel erg lekker is keek ik haar in eerste instantie een beetje vreemd aan.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#00CCFF” class=”” size=””]Waag een kansje, doe een dansje en pak gewoon je pan en laat jezelf verrassen![/pullquote]

pasta roze

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”#00CCFF” class=”” size=”12″]Schil, snijd en kook de bieten kort of haal al voorgekookte bieten en gooi ze in stukjes in de pan. Snijd de peren in blokjes en bak ze kort. Doe ondertussen ook de pasta even koken. Snijd de walnoten en feta  in kleine stukjes. Gooi vervolgens de bieten, feta, peer en walnoten in de pan. Als de pasta klaar is, schep je het op je bord met de bieten saus erover heen en maak het vervolgens af met een handje veldsla[/pullquote]4 personen

400 gram spaghetti

1 kg rode bieten

100 gram ongezouten walnoten

75 gram veldsla

2 peren

1 blok feta (of 250 gram ricotta)

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top