skip to Main Content

Recept: Vegetarische Roti

Recept: Vegetarische Roti

kousenbandDe zomer komt er weer bijna aan, en een aantal van mijn vrienden die nu al op reis gaan hebben mij aangestoken met de reiskriebels. Maar aangezien ik in de zomer pas weg kan, moet ik het buitenland maar zelf in huis halen. Daarom deel ik vandaag met jullie een lekkere Surinaamse vegetarische roti. Tegenwoordig kan je veel exotische producten halen bij de supermarkten, zo is kouseband gewoon te verkrijgen bij de Jumbo. Nu kan ik me voorstellen dat niet iedereen bekend is met deze groente, dus laat ik er eens wat over vertellen. Kouseband behoort tot de peulvruchten, want het is eigenlijk gewoon een hele lange dunne sperzieboon. Als vegetariër zijn peulvruchten je grote vriend omdat ze rijk zijn aan koolhydraten, eiwitten en vitamines B. Maar ook zitten er veel mineralen in, zoals ijzer, calcium, molybdeen en fosfor. Mocht je ervoor in de stemming zijn is het een aanrader om eens langs te gaan bij de lokale toko, markt of Aziatische supermarkt. Ze hebben daar namelijk zoveel exotische producten, voor een lagere prijs dan in de supermarkt. Vaak geschreven in de taal van herkomst waardoor je jezelf even in het buitenland waant. Nu vind ik het zelf heel fijn om daar rond te struinen en mijn gedachtes te laten dwalen naar een nieuw avontuur aan de andere kant van de wereld. Maar vrees niet een tripje naar de Hollandse supermarkt is ook voldoende voor het halen van de ingrediënten. Nu heb ik wel een tip om de rotivellen bij de toko te halen, want die zijn gewoon veel beter. Maar de wrap-achtige rotivellen uit de gewone supermarkt kunnen er ook prima mee door. Dus mocht je net als ik last hebben van reiskriebels, dan raad ik je zeker aan mijn tips op te volgen.

4 personen

400 gram kouseband

800 gram kruimige aardappelen (geschild)

4 tomaten

2 teentjes knoflook

2 uien

Kruidenmix voor Roti (van Swiet Motto)

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”#00FFCC” class=”” size=”14″]Begin met de kouseband te snijden en de wassen. Alleen de topjes van de kouseband hoef je er af te snijden, daarna snijd je ze in stukjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. Beide de aardappelen en de kouseband kunnen in aparte pannen met water op het vuur. De kouseband kan zeker wel een kwartier koken en de aardappelen 8 minuten. Terwijl die twee op het vuur staan, doe je de uit, tomaat en knoflook snijden en in een wokpan op het vuur. Doe 3 theelepels kruiden bij de groenten. Giet de aardappels af en bak ze in een koekenpan. Gooi ook 3 a 4 theelepels kruiden bij de aardappels en laat ze bakken voor ongeveer 5 minuten. Giet ook de kouseband af en doe het vervolgens bij de andere groenten. Voeg nog 2 theelepels kruiden toe. Verwarm de roti vellen in de pan en alles kan vervolgens op tafel. Een kleine tip: roti eet je eigenlijk met je handen, dus scheur stukjes rotivel  en doe er wat groenten en aardappelen op om het vervolgens op te eten. Servetjes of slabbetjes zijn gewenst bij dit gerecht want rotikruiden gaan moeilijk uit je kleding.[/pullquote]

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top