skip to Main Content

Slank met Tofu

De zomer komt er weer aan en ik merk al dat het steeds drukker begint te worden op de sportschool. Iedereen wil klaar zijn om in de zomer ongegeneerd rond te kunnen paraderen in bikini of zwembroek. Daarom deel ik vandaag twee receptjes met tofu! Ik ken veel mensen die meteen een vies gezicht trekken als ik het woord ’tofu’ zeg, maar er zijn veel dingen over tofu die mensen nog niet weten. Door de neutrale smaak past het in heel veel gerechten. Daarnaast is het rijk aan ijzer, kalium, magnesium en is het zoutarm. Tofu is ook erg geschikt voor sporters omdat het veel eiwitten bevat, weinig calorieën en weinig verzadigde vetten. Zelf sport ik bijna elke dag en gooi daarom vaak wat tofu in mijn boodschappenmandje. Niet alleen is het gezond, maar het is ook eens veel goedkoper dan vlees of andere vegetarische vleesvervangers. Wil je meer weten over tofu, neem dan eens een kijkje op tofupedia. Voor de receptjes heb ik gekozen voor een milde en een pittige curry. Persoonlijk ben ik dol op curry’s en kan het van mij niet pittig genoeg zijn, maar voor de mensen die daar niet zo van houden heb ik ook een milde variant. In de beschrijvingen van de receptjes zal ik ook uitleggen wat de beste manier is om tofu klaar te maken, voor het beste resultaat!


tofu

[perfectpullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=”14″]Laten we beginnen met de tofu! Haal het uit de verpakking en leg het op een stuk keukenpapier. Het heeft in vocht gelegen en dat wil je er het liefst uit hebben. Dus dep de tofu totdat het meeste vocht eruit is. Daarna kan je het bakken in de pan met wat olie totdat het een beetje goudkleurig wordt.[/perfectpullquote]

 

 

 

 

 

 

 

Curry mild 4 personen

6dl kokosmelk
1 bakje rode currypasta
250 gram kastanje champignons
400 gram tofu
2 rode pepers
400 a 500 gram sperziebonen
½ limoen uitgeknepen
Bosje koriander

Curry pittig 4 personen

300 gram sperziebonen
250 gram (uitgelekt) blackeyed beans
1 ui
2 teentjes knoflook
1 prei
400 gram tofu
1 pakje rode curry pasta
1 rode peper
½ citroen uitgeknepen


Voor de milde curry: (de tofu is bereid volgens bovenstaande beschrijving.) Snijd de champignons en pepers (zonder zaden) en voeg ze bij de tofu om te bakken. Kook ondertussen de sperziebonen en snijd de koriander en limoen. Als de sperziebonen klaar zijn, voeg je ze samen met de pasta, kokosmelk, limoen en koriander bij de pan. Laat dit allemaal nog een paar minuutjes staan op het vuur et voilà!

Voor de pittige curry: (de tofu is bereid volgens bovenstaande beschrijving.) Kook de sperziebonen. Snijd de ui, knoflook, peper (zonder zaden) en prei en voeg deze bij de tofu. Wanneer de sperziebonen klaar zijn, voeg deze bij de rest samen met het blik uitgelekte black eyed beans. Doe als laatst nog de currypasta erdoor en knijp de citroen uit over het geheel.

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top