skip to Main Content

Vegetarische spreads

french-bread-1433519_1920

De zomerse temperaturen bereiken eindelijk ons koude kikkerlandje en dat betekent ook dat we massaal weer lekker gaan barbecueën. Nu denken veel mensen meteen aan vlees, maar een stukje vegetarisch vlees kan natuurlijk ook gewoon. Tegenwoordig kun je zelfs bij de slager vragen om een vegetarische variant. Toevallig heb ik een paar dagen terug gebarbecued met mijn huisgenootjes en één van hen had een vegetarische worst en burger van de slager voor me meegenomen. Echt een aanrader!

Nu kan een stukje stokbrood ook niet ontbreken bij dit zomerse ritueel. Daarom heb ik voor jullie eens wat spreads op een rijtje gezet om uit te proberen. De linzenspread is heerlijk gezond omdat het boordevol vezels, proteïne en ijzer zit. Daarnaast wil ik jullie kennis laten maken met Chimichurri, een mengelmoesje met allemaal heerlijke verse kruiden. Ik maakte er voor het eerst kennis mee in Costa Rica, en het is echt smullen! Mocht je later op de avond nog een date hebben, zou ik misschien kiezen voor wat anders, er zit namelijk behoorlijk wat knoflook in. En als laatste een net even andere versie dan de normale kruidenboter. Een vriendinnetje had dit laatst gemaakt voor een picknick en iedereen vond het echt heerlijk. Toen ik het voor mijn familie ging maken om ze te laten proeven, waren zij net zo weg van deze kruidenboter als ik. Mocht ik jullie nu nog niet heb overtuigd of nieuwsgierig heb gemaakt dan weet ik het ook niet meer! Dus volgende keer als je gaat barbecueën kun je iedereen verbazen met deze creatieve broodbelegsels!

Linzenspread

 • 300 gr. bruine linzen (blik, uitgelekt)
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 tomaat
 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • Half bosje bieslook
 • Peper en zout naar smaak

Chimichurri

 • 100 ml olijfolie
 • 2 eetlepels witte wijn azijn
 • 1 bosje basilicum
 • 1 bosje verse oregano
 • 1 bosje bladpeterselie
 • 1 bosje bieslook
 • 1 rode peper
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 sjalot
 • Peper en zout naar smaak

Kruidenboter

 • 250 gr. gezouten roomboter
 • Half bosje peterselie
 • Half bosje bieslook
 • 1 teen knoflook
 • 1 sjalot
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 eetlepel ketjap Manis

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top