skip to Main Content

Boerenkool Aziatische stijl

plant-1011492_1920

Reizen is geweldig en het liefst doe ik , als mijn financiën het toestaan, het zo vaak mogelijk. Maar op reis heb je altijd wel een ander eetpatroon dan thuis. Vorige week ben ik terug gekomen Peru en Bolivia, en hoe mooi die landen ook zijn, erg vegetariër-vriendelijk zijn ze niet. Dus toen ik thuis kwam had ik de behoefte om even super gezond te gaan eten en mijn vitaminepijl en vooral ijzergehalte weer even op te krikken. Toen dacht ik meteen aan boerenkool. Deze groenten is namelijk rijk aan veel verschillende vitamine en mineralen. Zoveel dat je er een top 10 van kan maken, volgens A Healty Life heeft boerenkool:

 1. Weinig calorieën, maar bevat veel voedingsvezels en geen vet.
 2. Een hoog ijzergehalte.
 3. Een hoog vitamine K-gehalte.
 4. Het zit vol krachtige antioxidanten.
 5. Het heeft een geweldige ontstekingsremmende werking.
 6. Het ondersteunt gezonde hart- en bloedvaten.
 7. Het bevat veel vitamine A.
 8. Het is rijk aan vitamine C.
 9. Het bevat veel calcium.
 10. Boerenkool is een goede detox-groente.

Nu kan ik me voorstellen dat je geen zin hebt om een boerenkoolshake te maken, of met dit weer een stamppot te eten. Het is fijn om een keer wat nieuws te proberen met een gezonde oer-Hollandse groente. Daarom deel ik nu met jullie dit heerlijke boerenkoolrecept met een Aziatisch tintje.

2 a 3 personen

 • 250 gram boerenkool (diepvries)
 • 1 rode ui
 • 2 rode peper
 • 200 gram sperziebonen
 • 3 tenen knoflook
 • 1 eetlepel sesamzaad
 • 200 gram zilvervliesrijst
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 bouillonblokje

Zorg dat de boerenkool op tijd uit de vriezer is om te ontdooien. Snijd de rode ui, rode peper en knoflook in stukjes. Zet de rijst alvast op het vuur in een klein laagje water en gooi het bouillonblokje erbij. Laat de sperziebonen gaar koken. Gooi de ui, peper en knoflook in een wokpan met wat olie. Na een paar minuten kan de boerenkool in de wokpan moet er goed geroerd worden. Wanneer de rijst en de sperziebonen gaar en afgegoten zijn, kunnen die ook in de wokpan. Als laatste besprenkel je de sesamzaad en sojasaus over het gerecht.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top