skip to Main Content

Avocado-linzensalades

avocadolinzen

We kennen allemaal wel het filmpje met de vrouw die het avocadodansje doet. Ik zou bijna ook zo’n dansje opnemen om mijn liefde voor avocado te tonen, maar ik zal me inhouden. In plaats daarvan zal ik met jullie delen wat een van de vele redenen zijn die de avocado zo ontzettend gezond maken. Volgens www.ahealthylife.nl zijn de eiwitten in avocado van hoge kwaliteit en helpt bij de spieropbouw. Daarnaast bevat het veel caroteen, wat gelinkt is aan het verbeteren van het zicht. Ook bevat het veel vezels die de spijsvertering versnellen de je cholesterol verlagen. De goede oliën, vitamine E en omega 9, zorgen voor een mooie en soepele huid. En als laatst bevat avocado veel Kalium, wat de tegenhanger is van Natrium. Kalium zorgt ervoor dat de bloeddruk verlaagd wordt en is dus goede balans met de hoeveelheid natrium die we binnenkrijgen op een dag. Nu we het over de avocado hebben gehad, zal ik ook nog wat goed nieuws vertellen over linzen. Voor de vegetariërs, flexetariërs en eigenlijk gewoon iedereen zijn linzen een super goede bron van ijzer, vezels en eiwitten. Het is zo’n goede bron van ijzer dat het zelfs beter is dan roodvlees. Van roodvlees word je namelijk dik en is de kans op kanker opeens een stuk hoger. Laat die koe dus maar lekker liggen en kies eens voor linzen.

De salades die ik met jullie deel zijn gezond, rijk aan mineralen, goeie vetten, vezels, ijzer, en eiwitten. Niet alleen geschikt als avondeten, maar ook als lunch of een gezonde spierherstellende maaltijd voor na het sporten. Probeer ze allebei eens, en kom erachter welke jouw favoriet is.

 

Variatie 1:

3 a 4 personen

2 avocado’s

2 blikken linzen 500 gram

4 stengels bosui

1 pot feta in olie en kruiden

1 zakje amandelen

1 eetlepel olijfolie

½ bosje bieslook

Peper en zout naar smaak
Pel en snijd de avocado in stukjes. Laat de linzen uitlekken en snijd de bosui. Hak de amandelen fijn en bak ze dan even kort in de pan zonder olie. Snijd de bieslook en gooi vervolgens alles in een bak. Voeg wat olijfolie, peper en zou toe, en doe daarna de uitgelekte pot feta erbij.

 

Variatie 2:

3 a 4 personen

2 avocado’s

2 blikken linzen 500 gram

1 rode ui

2 tomaten

½ bosje koriander

1 pot feta in olie en kruiden

Geroosterde pijnboompitjes

1 eetlepel olijfolie

Peper en zout naar smaak

 

Pel en snijd de avocado in stukjes en laat de linzen uitlekken. Snijd de rode ui, tomaten en koriander in stukjes en doe ze in de bak. Rooster de pijnboompitjes kort, laat de feta uitlekken en voeg dan bij de rest van de groenten. Voeg de olijfolie toe en peper en zout naar smaak.

 

Eet smakelijk!

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top