Zoete aardappelstamppot
Temperaturen beginnen te dalen, regen valt geregeld uit de lucht en daarmee neemt mijn lust naar heerlijke stamppot weer toe. Vandaag deel ik met jullie een hele simpele maar lekkere zoete aardappelstamppot. Maar uiteraard gaan we het eerst hebben over de vele gezondheidsvoordelen van de zoete aardappel. Volgens ahealthylife.nl heeft de zoete aardappel een lagere glycemische index dan de gewone aardappel. Daardoor komen de suikers langzamer in het bloed. En samen met de vele vezels die leiden tot een geleidelijke opname van suikers, houdt dit je bloedsuikerspiegel constant en daarmee ook je energieniveau. Daarnaast verhoogt het je weerstand en door het magnesiumgehalte zorgt het voor meer ontspanning en rust in het lichaam. Als laatst hebben we probiotica en vezels die zorgen voor een goede werking van de darmen.
Zelf heb ik deze aardappelstamppot al een aantal keer gemaakt en het is erg snel te maken. Dus naast het feit dat deze stamppot ontzettend lekker en gezond is, past het ook nog eens in het drukke leven dat we allemaal leiden tegenwoordig.
3 a 4 personen
1kg zoete aardappelen
1 rode ui
1 pot zongedroogde tomaten
300 gram verse spinazie
½ bosje bieslook
50 gram geroosterde pijnboompitten
1 pot gekruide feta of saladekaas
1 bouillonblokje
Peper en zout naar smaak
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Laat wat water koken en stop de aardappelen met een bouillonblokje in de pan en kook tot het gaar is. Snijd intussen de ui, bieslook en zongedroogde tomaten. Rooster de pijnboompitjes kort en bak de spinazie in een wokpan totdat het is geslonken. Wanneer de aardappelen zijn afgegoten kunnen alle groenten, kruiden en kaas erbij gevoegd worden en goed worden omgeschept.
Eet smakelijk!