skip to Main Content

Wraps met gegrilde courgette en hüttenkäse

wrapsVandaag staat de wrap het menu, de favoriet bij veel studenten. Je kan er opgooien waar je zin in hebt en wanneer je er zin in hebt: als avondmaaltijd of gewoon als lunch. Kortom dit stukje deeg is multifunctioneel. Laten we er nu eens een lekkere gezonde aparte variatie van maken, gewoon omdat het kan en ik persoonlijk geen genoeg krijg van de eindeloze mogelijkheden van de wrap. We beginnen met de courgette, omdat deze verse groente boordevol mineralen zit plus veel vezels waar onze darmen blij van worden. Dan hebben de kikkererwten, omdat die nu eenmaal een super goede vleesvervanger zijn en ook nog eens heel erg lekker! Maar nu gaan we verder met mijn ultieme favoriet: hüttenkäse, of ook wel cottage cheese. Er ligt standaard een bakje in mijn koelkast en ik zal vertellen waarom. Normale kaas, zelfs de magere kaas bestaat voor nog zo’n 15% uit vet, maar hüttenkäse daarentegen bevat maar 3.9% vet. Ook bevat het veel minder natrium dan normale kaas, maar zit het wel vol eiwitten. Zo’n 100 gram hüttenkäse bevat wel minsten 10 gram aan eiwitten en daarom is deze kaas ook zeer geliefd bij sporters. Hopelijk heb ik mijn liefde voor hüttenkäse genoeg onderbouwd en wellicht jullie aangespoord om ook eens een bakje in huis te halen. Nu staat er in mijn recept ook nog wat strooikaas, maar als we zo goed bezig zijn met deze gezonde maaltijd verdienen we ook een beetje extra toch?

4 personen

4 grote wraps

1 pakje hüttenkäse (cottage cheese)

1 bosje bieslook

4 stengels bosui

1 doosje cherrytomaatjes

1 courgette

1 blik kikkererwten

2 theelepels kurkuma

1 theelepel chilipoeder

Peper en zout

30+ strooikaas

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Leg de wrap op een bord en smeer er een laagje hüttenkäse op. Laat de kikkererwten uitlekken en snijd de courgette in kleine plakjes. Rooster deze plakjes vervolgens totdat ze een beetje bruin zijn. Prak de kikkererwten fijn en voeg de kurkuma en chilipoeder toe. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes, bosui en bieslook. Leg een paar plakjes courgette op de wrap en vervolgens wat cherrytomaatjes en bosui. Daarna schep je de kikkererwten erop en strooi je wat bieslook en strooikaas op de wrap. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top