Currysoep
Buiten tikt de regen constant tegen de ramen, is de temperatuur gedaald en dus vind ik het hoog tijd voor wat comfort food. Daarom staat er vandaag een heerlijk gezond soepje op het menu. Een tijdje geleden had ik al verteld dat linzen een perfecte vleesvervanger zijn omdat ze boordevol ijzer zitten. Daarom gaan we nu een soepje maken met droge linzen uit een zak die we eerst laten wellen en daarna koken, net zoals je doet als lekker erwtensoep maakt. Maar dit soepje geven een exotisch tintje met wat cashewnoten en currymadras. Niet alleen is deze soep zeer voedzaam, het is ook erg vullend en perfect als een maaltijdsoep.
4 personen
1,5 liter groentebouillon
750 gram wortels
200 gram droge linzen
1 grote ui
100 gram ongezouten cashewnoten
1 el. madras currypasta
30 gram koriander blaadjes
130 gram Griekse yoghurt
Laat de linzen weken zoals op de verpakking staat. Zet daarna 1,5 liter groentenbouillon op. Snijd de cashewnoten in stukjes en bak samen met de ui in een pan. Doe beide vervolgens met de currypasta in de blender om er notenpasta van te maken. Laat de gesneden wortels even koken in de bouillon en voeg daarna de linzen erbij. Breng dit weer aan de kook. Pureer de groenten en voeg daarna de notenpasta erbij. Om het af te maken garneer je het met koriander en een toefje Griekse yoghurt.
Door: Sabine Evers