skip to Main Content

Currysoep

currysoepBuiten tikt de regen constant tegen de ramen, is de temperatuur gedaald en dus vind ik het hoog tijd voor wat comfort food. Daarom staat er vandaag een heerlijk gezond soepje op het menu. Een tijdje geleden had ik al verteld dat linzen een perfecte vleesvervanger zijn omdat ze boordevol ijzer zitten. Daarom gaan we nu een soepje maken met droge linzen uit een zak die we eerst laten wellen en daarna koken, net zoals je doet als lekker erwtensoep maakt. Maar dit soepje geven een exotisch tintje met wat cashewnoten en currymadras. Niet alleen is deze soep zeer voedzaam, het is ook erg vullend en perfect als een maaltijdsoep.

4 personen

1,5 liter groentebouillon
750 gram wortels
200 gram droge linzen
1 grote ui
100 gram ongezouten cashewnoten
1 el. madras currypasta
30 gram koriander blaadjes
130 gram Griekse yoghurt

Laat de linzen weken zoals op de verpakking staat. Zet daarna 1,5 liter groentenbouillon op. Snijd de cashewnoten in stukjes en bak samen met de ui in een pan. Doe beide vervolgens met de currypasta in de blender om er notenpasta van te maken. Laat de gesneden wortels even koken in de bouillon en voeg daarna de linzen erbij. Breng dit weer aan de kook. Pureer de groenten en voeg daarna de notenpasta erbij. Om het af te maken garneer je het met koriander en een toefje Griekse yoghurt.

Door: Sabine Evers

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top