skip to Main Content

Linzen-croutonsalade

saladeSoms hebben we van die dagen dat je helemaal vol gepland zit met afspraken en duizend dingen die je moet doen, maar wil je ook nog wel tijd hebben om een goeie maaltijd te eten. Daarom deel ik een gezonde maaltijdsalade met jullie die je even snel voor jezelf kan maken. Natuurlijk vertel ik er ook meteen bij wat de gezondheidsvoordelen zijn van een van de ingrediënten! Peterselie staat vandaag in de spotlight, want het heeft zeker een aantal voordelen voor je lichaam. Volgens puurfiguur.nl is het onder andere ontstekingsremmend, werkt het vochtafdrijvend, ondersteund de spijsvertering, zorgt voor ene frisse adem en heeft een hoog vitamine C gehalte. Peterselie is bovendien ook niet zo overheersend, zodat het bijna overal wel lekker in is. Persoonlijk gebruik ik het heel vaak in curry’s, rijstgerechten of soep. Dus heb je een druk dagje maar wil je toch even snel iets gezonds voor jezelf klaar maken, probeer dan dit gerecht eens!

1 persoon

1 bruine boterham

1 zak linzen (200 gram)

Handvol cherry tomaatjes

1 kleine ui

1 teentje knoflook

Een paar takjes peterselie

1 el olijfolie

Peper en zout

 

Scheur de boterham in stukjes en bak ze in olijfolie tot ze knapperig zijn. Voeg halverwege de gesneden ui en knoflook erbij en roer het even door. Snijd alvast de cherrytomaatjes en de peterselie en doe leg deze samen met de linzen op een bord. Vervolgens voeg je de croutons met ui en knoflook erbij, strooi er wat peper en zout op en klaar is kees.

Eet smakelijk!

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top