skip to Main Content

Volkoren spaghetti met avocado-spinazie saus

spaghetNa 2 weken te hebben gewerkt op een zeilschip rond de Canarische eilanden wilde ik toch weer graag avocado. Want ondanks dat het eten best prima was, verlangde ik toch wel naar mijn gezonde gewoontes, dus het werd weer tijd voor een goede voedzame maaltijd. Vandaar dat ik dit keer heb gekozen voor een volkoren pasta met een zelf gemaakte groene saus. Het fijne van deze maaltijd is dat het ontzettend makkelijk te maken is en erg gezond is. Uiteraard heb ik in mijn eerdere recepten al volop verteld dat spinazie gezond is en dat avocado zo goed en lekker is dat ik er bijna het avocado dansje van ga doen. Dus heb je weer eens zin in een lekkere pasta, probeer deze simpele maar erg lekkere saus eens!

voor 2 personen

150 a 200 gram volkoren pasta

1 avocado

100 gram verse spinazie

10 gram verse basilicum

3 stengels bosui

Pakje met vegetarische spek of wokreepjes

1 ei

2 eetlepel hüttenkäse

Zo maak je het

Laat de spaghetti alvast koken in de pan. Doe de avocado, spinazie, basilicum en hüttenkäse in een pan en zet de staafmixer erop. Zet vervolgens het vuur aan, voeg het ei toe en blijf goed doorroeren. Bak de vegetarische reepjes en snijd de bosui. Doe deze op het laatst op het bord erbij.

 

Sabine Evers

Na de bachelor Psychologie te hebben afgerond is Sabine begonnen aan de master Economic and Consumer Psychology aan Universiteit Leiden. Ze is ook actief als vrijwilliger voor het WNF en ze sport bijna elke dag om lekker fit te blijven. Met dit actieve leven en vegetariër zijn is het belangrijk om gezond te eten. Daarom bedenkt Sabine constant nieuwe receptjes die ze graag met jullie deelt! Duurzaamheid kan namelijk ook gaan over duurzaam omgaan met je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top