Volkoren spaghetti met avocado-spinazie saus
Na 2 weken te hebben gewerkt op een zeilschip rond de Canarische eilanden wilde ik toch weer graag avocado. Want ondanks dat het eten best prima was, verlangde ik toch wel naar mijn gezonde gewoontes, dus het werd weer tijd voor een goede voedzame maaltijd. Vandaar dat ik dit keer heb gekozen voor een volkoren pasta met een zelf gemaakte groene saus. Het fijne van deze maaltijd is dat het ontzettend makkelijk te maken is en erg gezond is. Uiteraard heb ik in mijn eerdere recepten al volop verteld dat spinazie gezond is en dat avocado zo goed en lekker is dat ik er bijna het avocado dansje van ga doen. Dus heb je weer eens zin in een lekkere pasta, probeer deze simpele maar erg lekkere saus eens!
voor 2 personen
150 a 200 gram volkoren pasta
1 avocado
100 gram verse spinazie
10 gram verse basilicum
3 stengels bosui
Pakje met vegetarische spek of wokreepjes
1 ei
2 eetlepel hüttenkäse
Zo maak je het
Laat de spaghetti alvast koken in de pan. Doe de avocado, spinazie, basilicum en hüttenkäse in een pan en zet de staafmixer erop. Zet vervolgens het vuur aan, voeg het ei toe en blijf goed doorroeren. Bak de vegetarische reepjes en snijd de bosui. Doe deze op het laatst op het bord erbij.